[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 9/02/2015

Joaquín Cortés, un Gitano matur

Joaquín Cortés, un Gitano matur

Superstarul flamenco Joaquín Cortés revine la Sala Palatului pe 15 martie cu Gitano, cea mai recentă creație a sa, un spectacol „intim” și „matur”.

Cu o durată de o oră și 45 de minute, Gitano e compus din doua părți diferite, care curg una după alta fără întrerupere. În prima jumătate, scena e acaparată de un flamenco pur, iar partea a doua este o explozie de muzică și dans în care fuzionează diverse stiluri. Costumele artiștilor sunt semnate de designerul Giorgio Armani, vechi prieten și admirator al lui Cortés.

Joaquín Cortés are o pregătire solidă în dansul academic, dar și contemporan (două discipline care își găsesc locul admirabil în Gitano) și acest lucru este evident până la cel mai mic gest. „Vreau să știți că la fiecare bătaie las o parte din inima mea pe scenă”, spune Cortés despre showul cu care revine la București. 

Născut în Cordoba, acum în vârstă de 45 de ani, Joaquín Cortés este unul dintre cei mai faimoși dansatori din lume. A studiat la Madrid, iar la 15 ani era deja solist al Baletului Național Spaniol. A dansat pe cele mai renumite scene ale lumii, de la Palatul Congresului de la Kremlin până la Metropolitan Opera. În 1992 și-a înființat propria companie, Joaquin Cortes Ballet Flamenco. Spectacolul „Pasion Gitana” l-a făcut cu adevărat celebru. A călătorit în peste 30 de țări și a fost văzut de peste 1 milion de spectatori. 

Biletele la spectacolul de pe 15 martie din București costă 350, 300, 250, 175 și 125 lei, în funcție de distanța față de scenă. Se pot cumpăra online pe Eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Cărturești). Biletele pot fi achiziționate și în doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.