[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Adelina Țucă publicat la: 10/10/2014

Comedie, emoție, acrobații și artă la Kings on Ice 2014

Comedie, emoție, acrobații și artă la Kings on Ice 2014

Evgeni Plushenko, Stephane Lambiel, Brian Joubert și Tomas Verner au fost numele sonore de la ediția din acest an a galei Kings on Ice de la București.

Pe un patinoar improvizat, mic și modest pentru patinele care l-au străbătut în seara de 7 octombrie, unii dintre cei mai buni patinatori ai lumii și-au făcut apariția din nou la București într-o gală cu care românii sunt deja obișnuiți. Edvin Marton a fost din nou cel care a adus ritmurile viorii sale în Sala Polivalentă din Capitală.

Show-ul fusese programat inițial pentru luna aprilie, având o listă de start mult mai bogată decât cea de acum. Printre cei anunțați se numărau și campionii olimpici ai probei de perechi de la Sochi, Tatiana Volosozhar și Maxim Trankov, vicecampionii Ksenia Stolbova și Fedor Klimov, dar și medaliații cu bronz de la dans, Elena Ilinykh și Nikita Katsalapov. Irina Slutskaya era și ea una dintre marile atracții ale galei. Fiind amânat, jumătate dintre celebritățile anunțate nu au fost prezente din cauza faptului că a început deja sezonul competițional. Deși nu a fost anunțat că Irina Slutskaya nu va participa, surpriză! Aceasta nu a patinat la spectacolul din 7 octombrie, spre uimirea mai multor fani care au aflat înainte de spectacol. Sau alții, în timpul lui.

În comparație cu alți ani, spectacolul nu a fost cel mai bun. A avut programe clasice, dar și programe pline de energie și de acrobații pe gheață. Tomas Verner a fost omul serii. Acesta a reușit să stârnească râsul întregului public bucureștean sau venit de prin alte orașe ale țării și a creat valuri în tribune. Că doar ”he’s sexy and he knows it”. Reușind să distreze publicul și să-l înflăcăreze, cehul ar putea foarte bine să devină actor de comedie. Ar avea succes garantat.

Brian Joubert a reușit să smulgă zâmbetele spectatorilor și le-a arătat că ”Tonight’s gonna be a good night”. Și a fost! Spectaculosul francez a urcat printre spectatori ca să îi instige la voie bună. Elvețianul Stephane Lambiel a rămas la stilul clasic, elegant, emoționant. În prima parte a programului, a patinat ștrengărește pe piesa ”Say I wanna know”, pentru ca în cealaltă jumătate a spectacolului să vină cu un program lent, de operă, ”Nessun Dorma”, cu care a stârnit ropote de aplauze. „Regele” Plushenko a încheiat spectacolul cu programul care i-a adus titlul olimpic în 2006 la Torino, ”The Godfather”, primit cu mare bucurie de către public încă de la primele note ale viorii Stradivarius a lui Edvin Marton, ce-l acompania muzical pe campionul rus de pe mijlocul gheții.

Pe gheață au mai avut evoluții superbe acrobații Alexander Liubchenko și Jean Denis Sanchis, care au executat elemente de gimnastică artistică și care au electrizat publicul pe piese dinamice și pline de viață. Tomas Verner i-a acompaniat, alergând pe lângă patinoar, urcând în tribune costumat în solistul de la LMFAO și făcând valuri printre spectatori. Vanessa James și Morgan Cipres au dansat minunat, Marie Pierre Leray a fost gimnasta serii, jucându-se cu cercul și cu panglicile ca într-o execuție de circ. Perechile Stefania Berton/Rockne Brubaker și Fiona Zaldua/Dmitry Sukhanov au avut, de asemenea, niște apariții încântătoare, cu elemente de gimnastică și cu povești de dragoste, momente idilice pe ”Pretty woman”.

Finalul i-a adus pe toți artiștii laolaltă, ca și la începutul reprezentației, care au salutat publicul, au dansat, au făcut poza oficială a galei, au oferit turul de onoare patinoarului și au primit cadouri și flori de la fani.

Evgeni Plushenko este campion și vicecampion olimpic, triplu campion mondial și de șapte ori campion european. Stephane Lambiel deține două titluri mondiale și medalia de argint la Jocurile Olimpice. Brian Joubert este campion mondial și triplu campion european. Tomas Verner are în palmares medalia de aur la Europene.