[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 8/10/2012
Bucureşti Hotel Christina, Ion Slătineanu 13, 0731.009.999; www.hotelchristina.ro

Hotel Christina

Hotel Christina

Hotelul deschis în 2009 se laudă cu cinci buline pline pe cunoscutul site de specialitate Trip Advisor. De altfel, acolo l-am găsit şi noi şi, intrigaţi, am mers să vedem despre ce e vorba.

De fapt, ca să „cităm” de pe site-ul mai sus numit, hotel Christina este „ranked #1 of 154 hotels in Bucharest”. 217 oameni au avut răbdare să comenteze şederea lor aici. Am găsit multe laude la adresa serviciilor (o premieră pentru România), a designului, a curăţeniei. Hotelul are 24 de camere împărţite în patru grupe coloristice: Lilac, Bougainvillea, Sun şi Grape Green. Toate camerele au pături electrice, telecomandă, draperii electrice, saltele cu termo memorie şi huse din urzeală de argint metalic. Băile au duşuri cu Led-uri ce afişează culori diferite (albastru, verde, roşu) în funcţie de temperatura apei. De altfel, designul pop-art ni s-a părut cel mai atractiv aspect al acestui hotel. Felul în care arhitectul s-a jucat cu nuanţele, atât tehnic, cât şi estetic, este plăcut avangar­dist. Camerele sunt aerisite, simple, vesele. Exact aşa cum şi le-ar dori un om de afaceri activ, european, educat (conform profilului oficial al clientului).

Construcţia a fost proiectată de o echipă de arhitecţi condusă de Niculae Ionescu. Iar de amenajările interioare s-a ocupat Ioana Păunescu. Toate piesele folosite, în afară de obiectele sanitare, au fost realizate la comandă. În procesul de proiectare s-a ţinut cont atât de utilitatea obiectelor, cât şi de destinaţia de utilizare a acestora (toate obiectele care intră în contact direct cu clienţii pot fi sterilizate). 

Restaurantul, deşi apărut din motive de legislaţie (este nevoie de el pentru ca un hotel să obţină mult râvnitele stele), păstrează cu succes linia diferită. Meniul este fusion, iar preţurile puţin peste medie. Veţi găsi aici (şi pe holul hotelului) expoziţii artistice permanente cu vânzare. Acum expune pictoriţa Dorina Costraş. Restaurantul se întinde pe două nivele (mezanin şi demisol). Stilul este minima­list şi spectaculos. Mesele din Corian sunt luminate cu Led-uri şi dotate cu ecrane LCD. La celălalt pol sunt plantele, care completează excelent atmosfera. Ar mai fi important de menţionat că hotelul are sisteme green de iluminat, panouri solare şi mobilier din Corian („pentru a exprima o poziţie fermă faţă de tăierea pădurilor”).

O cameră la hotel Christina costă în medie 86 euro pe noapte, însă preţurile variază în funcţie de sezon, tipul camerei şi gradul de ocupare.

Taguri: