[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 30/10/2012
Bucureşti Expoziţia va fi deschisă până pe 30 noiembrie.

Relaţia cu lumea mare – a cincea expoziţie din Muzeul Copilăriei

Relaţia cu lumea mare – a cincea expoziţie din Muzeul Copilăriei

Miercuri, 31 octombrie, de la ora 18:00, va avea loc vernisajul celei de-a cincea expoziţii a Muzeului Copilăriei, Relaţia cu lumea mare, la Sala Irina Nicolau.

Multe povești încep cu un copil de împărat sau de țăran, care fuge în lumea mare să-și caute norocul. Altele vorbesc despre prunci alungați de acasă, să-și piardă urma sau să se prăpădească în aceeași lume mare. Odată ajunși în afara lumii mici și familiare a gospodăriei, copiii se pot aștepta la orice, la întâlniri miraculoase cu animale fantastice, monștri sau zâne, la comori sau nenorociri.

Oricare dintre noi își poate aminti de momente în care a vrut sau chiar a și plecat de acasă cu bocceluța în spinare; de sentimentul eroic de libertate și apoi, de teama de necunoscut. Abia atunci încep copiii să-și amintească zicerile sau gesturile magice de ieșire din impas, pe care le-au învățat de la ceilalți.

Despre Ionică fără frică, dar și despre Hensel și Gretel, despre Scufița roșie, Albă ca zăpada, dar și despre copiii de ieri și de azi, plecați în aventura cunoașterii – în expoziția Relația cu lumea mare.

Expoziția va putea fi vizitată până pe 30 noiembrie 2012, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este liberă.

Taguri: