[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 4/03/2013
Primul film interactiv din lume, în proiecție la București și Cluj

Primul film interactiv din lume, în proiecție la București și Cluj

Centrul Ceh aduce în România proiectul care a revoluţionat relaţia spectatorului cu filmul, Kinoautomat, primul proiect de film interactiv din lume, conceput de către Radúz Činčera pentru pavilionul cehoslovac la Expoziția Mondială din '67, din Montreal.

Mergi?

„Acest film este sold-out de patruzeci de ani. Ne bucurăm că putem să-l aducem şi în România, unde sperăm ca publicul să umple sălile de cinema“, spune Rene Kubášek, directorul Centrului Ceh.

În nouă momente ale filmului, acţiunea se opreşte şi un moderator roagă publicul să aleagă cu ajutorul unor telecomenzi între două scene, apoi scena aleasă continuă, conform voturilor audienţei.

Pelicula proiectată, „Un om şi casa sa“ (Člověk a jeho dům), este o comedie neagră, creată de membrii ai Noului Val cehoslovac de film, din anii ’60: Činčera, Pavel Juráček, Ján Roháč, Vladimír Svitáček și Miroslav Horníček. Începe cu o scenă în care apartamentul lui Petr Novák este în flăcări. Indiferent de deciziile care sunt luate, acțiunea se termină întotdeauna cu incendierea apartamentului, făcând din film – așa cum inteționa Činčera – o satiră a democrației.

După ce a fost prezentat publicului în Londra, Basel şi Praga, Kinoautomat vine în România pentru două proiecţii: la cinematograful Victoria din Cluj şi la Cinemateca Eforie din Bucureşti.

7 martie 2013, ora 20:00 – Cinema Victoria, Cluj
9 martie 2013, ora 20:00 – Cinemateca Eforie, Bucureşti

Filmul este dublat în limba engleză. Intrare: 5 lei.

 

Taguri: