[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 31/10/2012
Bucureşti Energiea – str. Brezoianu 4, parter, 0736.374.432, energiea.ro.

Duminica culinară – Spania @ Energiea

Duminica culinară – Spania @ Energiea

Pe 4 noiembrie, după ora 16:00, la Energiea va avea loc o nouă ediţie a Duminicii culinare, Spania fiind în centrul atenţiei.

Spania – un spaţiu delimitat din punct de vedere culinar de specificul mediteraneean: mâncăruri uşoare pe bază de peşte şi fructe de mare, cu iz de bucătărie continentală, preparate consistente pe bază de carne şi influenţa musulmană ce persistă încă din perioada maură, preparate cu linte, năut, mazăre sau carne de miel.

Meniul exclusiv pentru această ediţie a Dumincii Culinare reflectă întreaga paletă de influenţe culinare iberice şi aduce în prim plan 3 preparate house-made, specifice:

- Pimientos Rellenos – ardei roşii copţi pe grătar umpluţi cu macrou, măsline negre, ceapă verde, pătrunjel şi mult suc de lâmâie. Un preparat servit alături de câteva felii de pâine prăjită unse cu un amestec de ulei de măsline, roşii şi usturoi.

- Pernil – ciolan de porc rumenit îndelung la cuptor cu sos de ardei un pic iute şi miere, servit cu mâncare de linte şi chorizo.

- Torta de Santiago (prăjitură cu migdale) – un amestec simplu şi irezistibil de migdale pisate, făină, ouă şi zahăr.

Pentru asezonare: Faustino V Tempranillo – un rose „timpuriu”, cu aromă plină, fructată, iz de zmeură şi petale de trandafir.

Energiea – str. Brezoianu 4, parter, 0736.374.432, energiea.ro.