[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 18/10/2012
Bucureşti Vila Noël este situată pe strada Emile Zola nr. 6 (Piaţa Dorobanţi)

Vila Noël, casa dedicată cercetării în Ştiinţe Sociale în Europa Centrală şi de Est

Vila Noël, casa dedicată cercetării în Ştiinţe Sociale în Europa Centrală şi de Est

Proiectul care a câştigat premiul Louis D al Institut de France, în valoare de 750.000 de euro, va transforma Vila Noël într-un spaţiu de excelenţă pentru studiul ştiinţelor sociale francofone : Centrul Regional Francofon de Studii Avansate în Ştiinţe Sociale (CeReFREA).

Iniţiatorii proiectului sunt Universitatea din Bucureşti, Institutul Francez din România, New Europe College Bucureşti şi Noua Universitate Bulgară. Clădirea este situată pe strada Emile Zola nr. 6 (Piaţa Dorobanţi).

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a predat astăzi cheile imobilului rectorului Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru. Cu ocazia acestei ceremonii a fost ratificat şi Acordul de echivalare între guvernele francez şi român pentru recunoaşterea diplomelor şi perioadelor de studii în învăţământul superior.

„În paralel cu noul liceu francez, CeReFREA reprezintă un instrument eficient pentru perenizarea francofoniei, care va asigura pentru mai mulți ani înflorirea gândirii francofone în științele umaniste și sociale în toată Europa centrală și orientală”, a declarat Stanislas Pierret, Consilier de cooperare, Director al Institutului Francez din România.

 
Vila Noël beneficiază de o suprafaţă utilă de aproximativ 800 mp, dispune de săli pentru conferințe și seminarii (cu o capacitate de 15, 30, sau 100 persoane), de o bibliotecă și birouri individuale. Clădirea permite atât amenajarea unor camere pentru 5 - 8 rezidenți, cât și a unei cafenele.