[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 20/03/2012

Biblioteca Națională se deschide publicului în 23 aprilie

Biblioteca Națională se deschide publicului în 23 aprilie

După o lungă perioadă de reabilitare, 22 de ani mai precis, sediul Bibliotecii Naționale a fost inaugurat în decembrie 2011. Însă nu și pentru public.

Luna viitoare, pe 23 aprilie, bucureștenii vor putea vedea cea mai mare și mai modernă bibliotecă din țară. Lansări de carte, expoziții și întâlnirile cu scriitorii sunt pregătite în 24 aprilie.  

 

Ziua de 25 aprilie este dedicată celor mici. Pe 27 aprilie este organizat un atelier privind restaurarea cărţilor.

Biblioteca Națională este o clădire îmbrăcată în sticlă japoneză, modernă în interior, bine luminată și dotată, care a înghițit aproximativ 200 de milioane de euro, bani împrumutați de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE). Are 14 săli mari de lectură și 6 săli de conferințe. Depozitele de carte se întind pe 30 de mii de metri pătrați, suprafața terenului fiind de 54 de mii de metri pătrați.

 

Până în toamnă, administrația se va muta în sediul din Bulevardul Unirii. Procesul de depozitare al colecțiilor împrăștiate prin mai multe clădiri din oraș se va prelungi până în 2013.

Programul inaugural al Bibliotecii Naţionale


Citeşte şi "Metamorfoze urbane: Biblioteca Națională"