[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 13/12/2011

Biblioteca Naţională e gata!

Biblioteca Naţională e gata!

După 20 de ani, patrimoniul literar al României are sediu nou-nouț.

La acest eveniment va participa şi Prim-ministrul Guvernului, Emil Boc, precum şi alte personalităţi din sfera politică şi culturală a ţării.

Evenimentul semnifică finalul lucrărilor iniţiate în 2006. Lucrările propriu-zise au început în aprilie 2009 şi au fost finalizate la termen, la 30 noiembrie 2011.

După 20 de ani de paragină şi la 32 de luni de la demararea lucrărilor de refacere, Guvernul României predă Bibliotecii Naţionale un nou edificiu ce va fi pe măsura patrimoniului.

Activitatea Bibliotecii Naţionale, desfăşurată până acum în sediul din strada Ion Ghica 4, se va transfera treptat în noul sediu. Însă procesul de depozitare al colecțiilor ce au zăcut până acum în spații improprii din oraș se va prelungi până în 2013.

Începând cu ianuarie 2012, în noul sediu se vor organiza evenimente specifice și până în toamnă administrația se va muta în sediul din Bulevardul Unirii, intersecție cu Mircea Vodă.