[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 3/10/2012

The Mono Jacks, în deschidere la The Cranberries

The Mono Jacks, în deschidere la The Cranberries

Formația The Mono Jacks deschide al doilea concert al trupei The Cranberries la Bucureşti.

Pe 11 octombrie, Dolores O'Riordan, Noel Hogan, Mike Hogan şi Fergal Lawler pregătesc fanilor români două ore de piese mai vechi, dar şi mai noi, de pe albumul Roses, ultima apariţie discografică a irlandezilor. Accesul la concert este permis începând cu ora 18:30, iar The Mono Jacks vor intra pe scena la ora 20:00.

The Mono Jacks s-au format în 2008, la iniţiativa lui Doru Trăscău de la AB4. În 2012, The Mono Jacks sunt: Doru Trăscău (voce, chitară), Florin Vasile (chitară, voce), Dorian Cazacu (tobe) şi Alex Tomescu (bas).

Abordarea lor muzicală descinde din curentul alternative-indie rock consacrat în Statele Unite de trupă Interpol. Liniile de chitară topesc tensiunea compoziţiilor, transmiţând o căldură ce evocă ceva din sound-ul trupelor Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies.

După mai bine de un an de muncă în sala de repetiţii şi concerte în cluburile bucureştene, The Mono Jacks au fost pregătiţi să intre în studio. Înregistrările ce s-au desfăşurat în două sesiuni pe parcursul anului 2010 s-au concretizat în albumul de debut al trupei Now În Stereo. Single-urile precum Maria, Come Back Girl sau Push The Pedal au făcut ca trupă să devină una dintre cele mai importante şi apreciate din pesisajul autohton al rockului alternative.

Anul 2011 aduce un nou material discografic în carierea trupei – EP-ul Fortunes. Numele discului ilustrează procesul în care materialul a prins viaţă în studio: patru piese („four tunes”) – înregistrate în doar două zile – care reuşesc să surprindă şi povestea trupei care în acel an a bătut drumurile României, Ungariei şi Serbiei pentru a cânta pe unele din cele mai importante scene: Sziget Festival, EXIT Festival, Ursus Evolution sau în deschiderea concertului Suede.

Cel mai nou single, Gândurile, este una dintre primele două compoziţii The Mono Jacks cu versuri în limba română, şi totodată una dintre cele mai dramatice piese din cariera trupei ce s-a conturat în timpul unei repetiţii tensionate, dovedind încă o dată că anumite stări conflictuale pot fi benefice pentru procesul de creaţie.

Biletele sunt disponibile la preţurile de 220 lei - Parter Golden Ring şi 160 lei - Parter Silver Ring. Tichetele se pot cumpăra online pe eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Carturesti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două raţe lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.