[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 29/07/2013

Rock The City 0-1 Rammstein

Rock The City 0-1 Rammstein

Ediția de anul acesta a festivalului Rock The City nu a excelat în ceea ce privește line-up-ul, însă showul de final al celor de la Rammstein a ameliorat gustul amar lăsat de organizare.

Prinși cu obiecte periculoase

Deși abonamentele au avut prețuri diferite – în funcție de cerc - trecerea dintre cele trei (!?)  a fost liberă, în prima zi, până la începutul concertului Enslaved. Ai apucat? Bine. Nu? Poate data viitoare. N-a mai existat o alta. De la firul ierbii din „Anormal” circle se zărea doar un ecran postat pe mijloc, care nu lăsa niciun ochi să-ți bată până la scenă. Oare cum o să facă cei mai mulți slalom vizual, ca să vadă LIVE show-ul Rammstein? Oricum, se auzea acceptabil, mi-am zis, deși adierea vântului mai fura din sunet.

Pe înserat, nici măcar nemții de la Heaven Shall Burn nu au atras atenția publicului din spate. Cei mai mulți și-au păstrat responsabili rândul la cozile de la prea puținele corturi unde berea era servită la jumătate de pahar. Alții, veniți din Silver, se învârteau dezorientați în căutare de ale gurii. Per ansamblu, nemulțumirea majorității a fost și ea... majoră: jetonul era mai ieftin „dincolo”, nu a existat apă pentru spălat mâinile la toaletele ecologice, cercurile nu dispuneau de aceleași facilități privind mâncarea și băutura, iar ocolul ce trebuia făcut pentru a intra sau ieși din spațiul îngrădit necesita mult timp, unde mai pui că la final de seară îmbulzeala la poartă era mai mare decât cea din fața scenei.

În ceea ce privește securitatea, doar la concertul Iron Maiden s-a mai făcut atâta exces de zel. Pipăială și scotocit prin buzunarele genților. Brichete oprite la intrare, rujuri și alte obiecte periculoase își găseau adăpostul într-un cort dedicat. Totuși, ici-colo, mai găseai pe jos câte-un pietroi desprins din „natură”.

Discuție: „Noi suntem voluntari, dar aveți încredere că o să vă recuperați bricheta”, a sunat îndemnul celor doi care se ocupau de numerotarea obiectelor confiscate. „Și de unde știu că n-o să plecați cu ele în spate”, spuse cel văduvit de un valoros aprinzător de țigară. „Domnule, stați liniștit, dacă nu aveți încredere în ei, aveți în mine și în ce scrie pe tricoul meu”, a intervenit prompt unul dintre angajații firmei care s-a ocupat cu securitatea. Și cu asta s-au liniștit spiritele...

Rammstein, teatru industrial

Ziua a doua a stat sub semnul spectacolului. Toată lumea aștepta cu nerabdare Rammstein. Căldură mare, public pestriț, whiskey cald. După ce galezii Bullet for my Valentine au pregătit publicul pentru ce avea să fie un show perfect, concertul Rammstein a început, așa cum era de așteptat, la ora stabilită. Precizia germană și-a spus încă o dată cuvântul – sunetul a fost impecabil (cel puțin în Golden), iar efectele pirotehnice au primit notă maximă. 18 piese, printre care Ich tu dir weh, Ohne dich, Du Hast, Ich will sau Pussy au ținut în priză publicul în urma căruia spațiul din incinta Romexpo a rămas ca după război.

Impresia generală: Rock the City: 0, Rammstein: 1