[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 18/11/2014
Q&A Up To Eleven

Q&A Up To Eleven

Formația Up To Eleven lansează la 20 noiembrie 2014, în clubul Mojo, single-ul „Mâine”. Înainte de eveniment, am stat de vorbă cu Mircea Petrescu (voce, chitară), Laurențiu Varlan (chitară), Liviu Popescu (bas) și Bogdan Moleșag (tobe, voce), pentru a lămuri cum stau lucrurile cu trupa bucureșteană.

Care este planul vostru / țelul propus pentru Up To Eleven?

Planul nostru încă de la bun început a fost să compunem muzica rock de calitate, să cântăm pe scene mari şi, nu în ultimul rând, să schimbăm ceva în aşa zisa industrie muzicală românească.

Unde vă poziționați pe piața muzicală din România?

Cred că Up To Eleven se deosebeşte de celelalte trupe tocmai prin stilul abordat. Ne place foarte mult rockul alternativ şi asta se simte şi în compoziţiile noastre. Să spunem că publicul ne-a catalogat ca fiind o trupă alternative-grunge, ceea ce nu este greşit, însă pe viitor vom explora mai multe teritorii muzicale şi speram să ne iasă.

Care este stilul vostru de lucru?

O zi obişnuită la repetiţii constă în prezentarea ideilor noi de piese de către fiecare membru din trupă, apoi vine prelucrarea şi finisarea acestora până ajung în stadiul de potenţiale piese. Lucrul pe care punem accent sunt liniile melodice şi versurile, acestea fiind după părerea noastră esenţialul unei piese de succes. Cât despre înregistrări, intrăm în studio doar dacă avem un material bine definit şi suntem pregătiţi să-l lansăm cum se cuvine.

Traseul profesional al cărei formații vă inspiră?

Preferinţele noastre muzicale sunt cam aceleaşi, în sensul că tuturor ne place rockul bun şi liniile melodice „de umanitate” (cum ar aduga Bobo). Însă ne inspiră foarte mult trupe precum Foo Fighters, Metallica şi Guns N’ Roses care, după părerea noastră au atins nişte culmi impresionante, făcând practic ce le place şi, bineînţeles, ce ştiu mai bine.

Ce feedback aveți după lansarea primului album? Din punctul vostru de vedere, este ceea ce vă doreați?

Trebuie menţionat ca albumul a fost înregistrat în aproximativ doi ani, bineînţeles cu pauze, cu probleme şi multe din voci sunt trase în studio-uri diferite. Dar esenţial este faptul că în momentul în care am ţinut în mâna prima copie fizică a albumului, am simţit cu toţii că este cel mai mare accomplishment de până acum. Cât despre lansarea albumului putem spune că release party-ul care a avut loc în Colectiv a fost unul din cele mai reuşite concerte ale noastre, având pe lângă cei doi invitaţi surpriză (Adi Despot – Viţa de Vie şi Dan Ionescu – Days of Confusion) şi un public pe măsură. Albumul a fost apreciat foarte mult de către consumatorii de rock alternativ şi nu numai.

Sunt multe voci (și a mea se numără printre ele) care spun că rockul sună cel mai bine în engleză, în plus, și cu ajutorul  limbii lui Shakespeare ar fi mult mai ușor pentru o trupă românească (în acest caz) să ajungă pe scenele din afară. Desigur, partea instrumentală este foarte importantă. Voi de ce ați ales să cântați și în limba română și în engleză?

Pe albumul Ce Simţi avem 3 piese în engleză, mai exact: Run Away, One Cent şi Dead and Gone. Şi noi suntem de părere că rockul suna cel mai bine în engleză, dar, în acelaşi timp, vrem să profităm de limba nativă pentru că este frumoasă, bogată în expresii de tot felul şi ne dorim să explorăm cât mai mult teritoriul acesta. În altă ordine de idei, Mircea şi Bobo sunt principalii responsabili de versurile pieselor şi de multe ori se inspiră din propriile exepriente, fie ele negative sau pozitive. În concluzie, cântam ce simțim.

Spuneți-mi mai multe lucruri despre noua piesă, „Mâine”. Anunță un nou album curând? Pregătiți și un videoclip? Cum va decurge evenimentul pentru lansarea single-ului? Veți avea invitați speciali?

Piesa  ine este prima compusă cu Mircea. De altfel, reprezintă şi o schimbare uşoară a stilului Up To Eleven, Mircea venind dintr-o zonă mai indie-punk, bineînţeles că a influenţat sound-ul trupei. Este o piesă compusă într-un timp record, am putea spune că după două sesiuni de repetiţii deja am reuşit să o aducem la forma finală. Single-ul va beneficia şi de un videoclip concept, pe care încercam să îl lansăm la începutul lunii decembrie. Lansarea piesei va avea loc în Club Mojo din Bucureşti, pe 20 noiembrie, când va fi disponibilă şi pe Deezer şi Zonga. Se anunţa un concert cu mulţi prieteni şi un playlist frumos, cu cei de la Rock Incorporation care vor deschide concertul.