[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 2/05/2012
Iris şi Felicia Filip - energii pozitive

Iris şi Felicia Filip - energii pozitive

O colaborare de 16 ani, tandemul Iris – Felicia Filip se bazează pe respect şi profesionalism. Pe 22 iunie, vor urca din nou împreună pe scenă, pentru Iris 35.

Parteneriatul reprezintă un cumul de valori, un schimb de experienţă, dar şi de public. Muzică într-un spectru larg, rock şi operă, laolaltă.

Un telefon primit la finele anului 1996 a însemnat startul uneia dintre cele mai titrate colaborări muzicale româneşti. „Am fost sunată de către producătorul lor de atunci, Mike Godoroja. Mi se propunea o colaborare cu Iris. Fără să stau pe gânduri, am spus da”, îşi aminteşte soprana Felicia Filip. Și așa a început povestea. „Am răspuns prompt pentru că, nu cu mult timp înainte de această convorbire, chiar discutam cu soțul meu, după întâlnirea pe care o avusesem cu Monserrat Caballe, cum și când o să găsim în România un Freddie Mercury”.

Prima lor întâlnire a avut loc la Opera Națională București. „Erau transpuși, aproape că simțeau că nu trebuie să atingă nimic”, este imaginea pe care o poartă în minte Felicia Filip despre membrii formaţiei. Au urmat repetițiile și înregistrările de studio, apoi primul concert. „Știam ce aveam de făcut, însă nu mă așteptam ca publicul venit la Sala Polivalentă pentru Iris să aibă aceeași reacție la auzul vocii mele ca la apariţia trupei pe scenă. A fost o declanșare de energii pozitive”. A urmat Iris Athenaeum, spectacol în regia lui Cristian Mihăilescu şi prima producţie românească de gen care a apărut pe suport DVD.

După toți acești ani, soprana consideră că a rămas membru al formației.

Pentru Felicia Filip, colaborarea cu Iris este „o experiență care completează o viață artistică. Te inspiră, te mobilizează, te ajută să depășești limitele, de orice natură ar fi ele, la care te supune profesia. Toate astea fiind realizate cu parteneri de valoare, care te inspiră și au grijă ca lucrurile să fie pe făgașul firesc”.

Şi membrii formaţiei Iris văd lucrurile în aceeaşi lumină. „Este un om de echipă, un om extraordinar, foarte tonic şi optimist. Se leagă foarte bine colaborarea asta și la Iris 35. Este prima dată când Felicia Filip cântă pe Arena Naţională și va fi un moment deosebit”, spune Cristi Minculescu despre spectacolul aniversar al formaţiei, care va avea loc la 22 iunie. Vorbind despre compoziţiile Baby, De vei pleca, Ultima toamnă, Minculescu e de părere că acestea sunt „piese frumoase care au fost interpretate excepțional”, iar una dintre ele va face parte şi din setlistul concertului de la Bucureşti.

Împreună, artiştii au lucrat firesc. „Când ești umăr la umăr într-un proiect de genul ăsta, nu are cum să nu iasă. Sigur, și dumneaei avea concerte și era ocupată cu diverse proiecte, însă nu mai contează oboseala acumulată. E bine că s-a întâmplat şi că se întâmplă în continuare”.