[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 1/03/2012
Interviu cu Paul Fenton, T-Rex

Interviu cu Paul Fenton, T-Rex

Veteranul bate­rist Paul Fenton vorbeşte despre trupa care aduce tribut muzi­cii lui Marc Bolan şi despre concertul pe care britanicii îl vor susţine la Bucureşti.

Pentru că formaţia suferă destul de des modificări, cum va arăta T-Rex la Bucureşti?

Alături de mine, la baterie, din line-up vor face parte Jay Spargo, voce, Linda Dawson, backing vocals, Graham Oliver, fondatorul trupei Saxon, la chitară, Tony Allday, bas, Dave Major, clape. Cât despre setlist, nu vor lipsi cele mai bune piese T-Rex. În cele 90 de minute, cât va dura concertul, vom cânta de la Riding a White Swan şi Hot Love, până la Children of the Revolution.

 

Aţi adoptat un nou stil de interpretare? Aveţi în plan lansarea unui material nou?

Nu avem intenţia asta. Păstrăm varianta live pe care Marc Bolan a dat-o pieselor. Le-am adus în secolul 21, cu un sunet mult mai bun, asta şi datorită faptului că instrumentele sunt acum mult mai performante. Am cântat mult în ultimii 14 ani, am avut ocazia să le perfecţionăm şi vrem să ducem mai departe moştenirea, aşa cum ne-a fost lăsată. Acum, piesele lui Marc sună mult mai bine, muzica este mai puternică. O cântăm cu inimile, nu cu mintea. Noi suntem o mare familie, iar de-a lungul timpului a trebuit să ne revenim după toate pierderile pe care le-am suferit, după dispariţia lui Marc şi cea a lui Mickey Finn.

 

Care este percepţia publicului despre noul T-Rex?

Tinerii ne sunt foarte aproape. Eram în Japonia, de exemplu, iar adolescenţii cântau piesele cot la cot cu noi. Pe cei mai în vârstă îi numim „die hard fans”… Există multe trupe tribut T-Rex, dar eu sunt singurul care a învăţat de la însuşi Marc Bolan. Peste tot suntem primiţi bine, pentru că muzica nu s-a pierdut, pentru că lumea l-a iubit pe Marc.

 

Cât de glam va fi show-ul de la Bucureşti?

Nu vom folosi o vestimentaţie de gen. Personalităţile noastre sunt suficient de puternice ca să nu fie nevoie de efecte. Jay îi va dedica lui Marc o piesă compoziţie proprie şi va exista, cel mai probabil, un acustic set de 4 sau 5 piese, pe la jumătatea concertului. Vom fi pentru prima dată în România şi, cu siguranţă, ne vom simţi bine.


T-Rex, 29 martie, Hard Rock Cafe. Preţ bilete: VIP – 400 lei (întâlnire & foto cu trupa, afiş & CD cu autograf); 120 lei (loc la mese); 70 lei  (în picioare). În deschidere: Manfellow , QuantiQ.