[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 7/04/2013
Bucureşti Concert Mat Maneri și Lucian Ban, 14 mai, Teatrul Odeon

Concert eveniment la Odeon: Mat Maneri & Lucian Ban

Concert eveniment la Odeon: Mat Maneri & Lucian Ban

Mat Maneri și Lucian Ban vor susține un concert-eveniment la Teatrul Odeon, cu ocazia lansării albumului ECM „Transylvanian Concert", în data de 14 mai 2013. Invitat special: saxofonistul britanic Evan Parker.

Mergi?

În luna mai, Mat Maneri, violistul american nominalizat Grammy și Lucian Ban, pianistul de origine română se vor afla într-un turneu european de trei săptămâni, cu concerte la Berlin, Londra, Köln, Derby, New Castle, Wüppertal, München, Viena, Gratz, cu ocazia lansării albumului ECM „Transylvanian Concert”.

Albumul a cărui lansare a prilejuit această serie de concerte și întâlniri cu publicul include un „concert transilvan” înregistrat de Mat Maneri și Lucian Ban la Tg. Mureș în 2011 și produs în 2013 de una dintre cele mai cunoscute și apreciate case de discuri din lume, ECM Records. Materialul este rezultatul unei lungi colaborări dintre cei doi artiști, care au colaborat împreună sub numele Deco Heart

În cadrul turneului european cei doi muzicieni vor susține un concert-eveniment la Teatrul Odeon din București, în data de 14 mai, concert pentru care li se va alătura, ca invitat special, celebrul saxofonist britanic Evan Parker - figură centrală în dezvoltarea scenei europene de free jazz și improvizație.

Concertul va fi urmat de o sesiune de întrebări din partea publicului și de semnarea albumelor ECM distribuite și în România  prin Andante.ro și Cărturești.

În luna iunie, cu aceeași ocazie, cei doi muzicieni vor continua marcarea lansării albumului lor la celebra casă de discuri ECM, printr-un turneu american.

Concertul din București este produs de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) în parteneriat cu British Council România, cu sprijinul Teatrului Odeon.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 11 aprilie.