[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 23/02/2015

Coltrane, elaborat și sofisticat, la Sala Radio

Coltrane, elaborat și sofisticat, la Sala Radio

Micuţa sală a Radiodifuziunii a fost neîncăpătoare, duminică seara. Toată lumea a venit pentru Ravi Coltrane, fiul celebrului John Coltrane. Concertul (sold-out) a făcut parte din turneul european de promovare a albumului “Spirit Fiction”. Performance-ul, un succes total.

Seara a debutat cu Sorin Zlat Trio, muzicieni experimentaţi, premiaţi, dar mai ales aplaudaţi îndelung aseară. S-a cerut şi “supliment” de jazz românesc, mai exact cool jazz, latin, post-bop sau clasic, stilul abordat de cei trei: Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabass) și Laurenţiu Zmau (tobe).

Saxofonistul Ravi Coltrane, unul dintre cei mai influenţi improvizatori ai momentului şi ai generaţiei sale, a venit la Bucureşti însoțit de David Virelles (pian), Dezron Douglas (bas) și Johnathan Blake, un “uragan” la tobe, aşa cum l-a numit Florian Lungu.
 
Setlistul a conţinut şi piese ale tatălui său, reinterpretate în manieră personală. Ravi Coltrane a mulţumit pentru primirea cu aplauze şi în româneşte, după primele două piese, apoi a continuat „cu mai multă muzică”, cu piesa “Who Wants Ice Cream?”, după ce a spus că nu ştie de ce albumelor nu li se mai spune azi aşa, ci “CD-uri”. El le numeşte încă după moda veche.
 
Criticii spun că “Spirit Fiction”, al şaselea album al lui Ravi Coltrane ca lider, este cel mai sofisticat şi mai elaborat, cu piese aventuroase şi în acelaşi timp accesibile. Aşa ni s-a părut şi nouă că sună în concertul de la Sala Radio. Mulţi dintre spectatori au rămas fără cuvinte în faţa unui astfel de eveniment.