[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 21/01/2014
Bucureşti Interviu

After What. Marius Moise after The MOOoD

After What. Marius Moise after The MOOoD

Voce inconfundabilă a trupei The MOOoD, Marius Moise vorbește despre cel mai nou proiect muzical pe care l-a dezvoltat alături de Andrei Hațegan (The Amsterdams). After What.

Întâi și-ntâi, aș vrea să știu ce ți-a ocupat timpul după plecarea și destrămarea trupei The MOOoD. Aveai în plan să revii pe scenă într-o altă formulă sau acest proiect a venit de la sine?

După ce am plecat din The MOOoD aveam de gând să pornesc o nouă trupă, dar nu imediat. Eram deja implicat pe partea de compoziţie în proiectul Lucia, proiect care m-a ajutat şi mă ajută  în continuare să mă dezvolt muzical.

Trecuseră vreo patru luni după ce părăsisem formaţia şi aveam chef să cânt, dar nu era ceva serios. Am sunat trei muzicieni foarte buni: pe Andrei Haţegan (The Amsterdams), pe Tudor Popescu (The Pixels) şi pe Alexandru Voicu (The Mono Jacks). Mi-au răspuns la telefon şi le-am zis: bă, hai să cântăm :) Îmi venise ideea să facem un cover după Frank Sinatra. Ne-a ieşit coverul, dar ne-a ieşit şi prima piesă: Super Bored. L-am sunat şi pe Mihai Bendeac şi ne-a ieşit şi un clip. Primul clip. Atunci am început să mă gândesc serios să încep o nouă formaţie, un nou proiect, ceva!

 

Cum-necum, după o serie de restructurări şi (e)migrări din formula iniţială, am mai scos o piesă – Who?, al cărei clip îl are ca protagonist pe Ilie Năstase şi ne-a mai ieşit un clip.

 

Oricum, am descoperit un lucru foarte important - dacă vrei să faci ceva, trebuie pur şi simplu să încerci. Poţi să fii surprins de cât de deschişi şi mişto pot fi oamenii. Dacă stăteam să mă gândesc prea mult, nu cred că reveneam atât de repede şi cu piese atât de mişto cum vor fi cele pe care o să le auziţi pe 13 februarie în clubul Control, la primul concert After What.

De ce After What și ce stil adoptă noua trupă? Care este componența ei?

Formaţia are doi membri: Andrei Haţegan şi cu mine. După ce am plecat din The MOOoD m-am tot gândit cum o să fie următorul meu proiect. Aveam cumva emoţii. Plecasem dintr-o trupă care avusese succes, care a însemnat ceva. Bănuiam că oamenii au aşteptări uriaşe de la mine şi că voi fi cumva sub lupa când o să apar din nou. Aşa că nu mi-a fost tocmai uşor. Povestea cu cover-ul a fost ca o glumă, ca un experiment care nu m-a făcut să iau lucrurile foarte în serios. Când am intrat însă pentru prima oară după ceva timp în sala de repetiţii, mi-am dat seama că nu pot să stau departe. Tot ce trebuia era să fiu cu oameni cărora le place să facă muzica şi să cânt. Asta am făcut şi, fără să-mi dau seama, a apărut acest nou proiect. L-am numit After What tocmai pentru că face aluzie la ce urmează să fac eu după The MOOoD. A fost spontan şi, cumva, la îndemână. E destul de devreme să îl clasific ca stil. Hai să-i zicem, simplu, rock. Cel mai important e că abia aştept să urc pe scenă din nou. Atunci şi After What o să prindă contur. Întâlnirea cu publicul e întotdeauna definitorie pentru orice artist.

Cum va arăta concertul de lansare? Ce planuri ai cu After What?

Abia aştept concertul de pe 13 februarie şi am nişte emoţii uriaşe având în vedere că nu am mai cântat pe o scenă de mai bine de un an. Vreau să facem piese cât mai bune şi vreau ca After What să fie ascultată de cât mai multă lume.