[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 29/05/2014
3Q Pascale Mercier aka Mathematique
Bucureşti Mathematique (Ca) & Fierbințeanu (RO), Grădina OAR, 29 mai, ora 20:00. Intrarea liberă!

3Q Pascale Mercier aka Mathematique

Înaintea performance-ului pe care îl susține la Grădina OAR, pe 29 mai, Pascale Mercier (21) a răspuns câtorva întrebări BeWhere!

De ce  Mathematique? Ai putea spune că electro este mai mult matematică decât muzică?

Sincer, acest nume nu are o însemnătate prea mare pentru mine, m-am gândit doar că sună bine. Aveam 15 ani când am pornit acest proiect și nici nu mă pricepeam la matematică. Este greu de spus dacă muzica electronică este mai mult matematică decât muzică, nu știu, presupun că depinde. Muzica electronică este vastă.

Ce te inspiră? Care sunt rădăcinile soundului tău?

Cred că tot ce ascult mă inspiră. Ascult tot felul de muzică, nu văd rostul categorisirii ei sau limitării la un anumit gen. Pot asculta minimal electro și mainstream pop, nu-mi pasă. Atâta timp cât îmi place cum sună, e minunat. Cred că din acest motiv soundul albumelor mele diferă și asta mă bucură.

Între Canada și Europa, care crezi că este piața muzicală „electro friendly”?

Este greu de spus. Este a doua oară când ajung în Europa și, de fiecare dată, oamenii par să se simtă foarte bine ascultând electro. Dar la fel se întâmplă și-n Montreal, deși acolo sunt tot felul de trupe. Nu am avut turnee în Canada, așadar nu pot spune exact, însă oamenilor din Montreal chiar le place muzica electronică, la fel ca-n Europa. Deci, e bine!