[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 6/10/2011

Restaurant libanez: Grenadine

Restaurant libanez: Grenadine

Tot de pe aceleași meleaguri culinare ca si Ali Baba este şi Grenadine, restaurantul cu specific libanezo-internațional de pe lângă fostul magazin Eva.

Curat, elegant fără să fie sufocant, cu o terasă primitoare, spațioasă și umbroasă (eu am fost la 3 după-amiază, duminica) și cu un serviciu amabil și discret.

Venisem, de data asta, chitit să încep cu supa de pepene galben (15 lei) pe care o știam. Deși trecută la deserturi, e ideală pentru început. Suficient de cremoasă cât să alunece fără noduri, rece, cu bucăți de căpșuni și cu mentă, e dulce (nu foarte) și răcoritoare.

grenadine2.jpgVoiam să combin Libanul cu non-Libanul, dar... Rulouri cu legume și încă vreo patru feluri cu carne nu erau pentru că e... duminică și meniul se va schimba, am aflat între timp. Păcat, pentru că de fiecare dată când am mai mâncat aici, totul a fost bun.

Păi să fie tabuleh (13 lei), gustoase și îndestulătoare, ca însoțitoare pentru kebbe (15 lei), chiftele țuguiate din carne tocată (vită, dar am simțit și o foarte discretă notă de oaie, foarte discretă), învelite în... carne. Pare curios și cumva indigest, dar nu e deloc.

Cărnurile sunt tocate diferit, întregul e călduț și condimentat cu aromele clasice libaneze, inclusiv semințe de pin, iar dacă le așezați pe mica lipie umflată peste o lingură de tabuleh și stropiți totul cu multă lămâie, atunci vă opriți doar pentru a o pregăti pe următoarea.

Foarte bun. Pe repede înainte, am stropit masa cu o limonadă rece și acrișoară (12 lei), plus gin-tonic (16 lei), serviciul e atent, toaleta e foarte curată (nițel înghesuită), iar cu parcarea e nițel mai complicat prin zonă, c-așa-i în centrul Bucureștiului.