[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 4/04/2012
Restaurant cu specific indian în Centrul Vechi: Musafir

Restaurant cu specific indian în Centrul Vechi: Musafir

Lângă și deasupra „Atelierului me­ca­nic”, așa este așezat acest nou-venit în geografia gastronomică a Bu­cu­reștiului, vechi și nou.

Dacă nu sunteți atenți, ratați intrarea, pentru că ușa nu spune mare lucru, pare o anexă a „Atelierului...”. In­trați cu încredere, treceți prin holul lung, depășiți masa pentru fumători, urcați treptele și, după o (altă) ușă, găsiți o cameră mare, înal­tă, austeră (mo­bilier simplu, pereți nedecorați, când am fost eu, saci cu orez, cred, lumină plăcută, serviciu prompt), unde este și barul. Bun, poate că este potrivit să spun că, după săptămâna berlineză, nu prea mă mai impresionează mare lucru, culinar vorbind. Dar sunt curios. Și are un nume care te invită.

 

În seara respectivă erau puține mese ocupate, ne-am așezat la geam („Covaci” e agreabil de sus), meniul a apărut imediat și, cum eram însetați, am primit ginger beer (10 lei, rece și aromată) și ceai masala (8 lei). Nu-s prea multe feluri, dar par apetisante. Cum să ratăm mielul, e cam singurul patruped utilizabil (puiul nu se pune, fi­rește). Cu spanac (30 lei), sau roganjo (28 lei), însoțit de orez cu șofran (9 lei), de missi roti (pâine indiană, 4 lei), de raita (sos indian din iaurt cu chimen, piper și alte câteva con­dimente tradiționale indiene, 4 lei), carnea era foarte fragedă, aro­mată și consistentă, cantitativ adică.

 

Pentru cei care nu apreciază mie­lul, puiul e cea mai la îndemână alternativă. Să nu uit de humus (10 lei, plăcut, dar cu nimic deosebit, poate doar feliile de ridichi), de micile chiftele din bulgur (14 lei, bune și bine rumenite) și aveți o cină îndestulătoare, dar deloc spec­taculoasă. Cam ce găsiți aici, găsiți la orice restaurant indian din oraș. Avantajul ar fi că e-n centru și că puteți începe o seară dinamică cu altceva decât invadatoarea șaormă.  

 

Restaurant indian: Musafir

Covaci 12
0732.918.735