[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 6/10/2011

Cârciuma lunii: Gedo

Cârciuma lunii: Gedo

Altă poveste e cu Gedo. Proprietarul este un domn din Sudan, al cărui nume nu îl știu, dar care este foarte amabil și care, deseori, vă servește cu bucatele gătite la dumnealui în cârciumă.

Este exact ceea ce trebuie să fie „localul” de cartier: curat, cu mâncare îngrijit preparată din ingrediente proaspete, nu cu foarte multe feluri, dar așezate în recipiente la vedere, astfel încât puteți alege bucata dorită. Care bucată nu e o porcărie, deloc, și nici nu puteți alcooliza, pentru că proprietarul este musulman.

De altfel, acesta este un bun mod de-a recunoaște un veritabil restaurant oriental. Clientela de la Gedo este stabilă, mulți venind pentru prânz. Eu am fost în mai multe zile și niciodată n-am fost dezamăgit. 

Vă propun o masă cu supă de linte, dovlecei umpluți (3 bucăți, vită+oaie), foarte gustoși, apoi mâncare cu carne de vită și iaurt, pe acesta-l puteți alătura dovleceilor (mâncarea are mentă și o ceapă pe grătar), orez alb cu frigărui din pui și din vită (separate), două ceaiuri, două sucuri, totul însoțit de un mic platou cu ceapă crudă, castraveți verzi și murați, roșie feliată, câteva măsline, ardei iute, un sfert de lămâie și nelipsitele lipii arăbești.

La final, o felie mică, dulce și bună dintr-o combinație de plăcintă și baclava. Toate astea au costat 64 de lei!!! Fără mișto! Eram doi și, mai e nevoie să spun?, ne-am lins pe degete. Pentru mine, acest mic restaurant este un echivalent a ceea ce ar trebui să fie, la noi, street food.

Bună, gustoasă, rapid preparată, fără fasoane, ieftină. Nu am niciun fel de rezerve în a-l declara pe „domnul Gedo” Cârciumarul lunii! Și cred că mai sunt astfel de locuri prin urbea noastră. Le vom căuta și le vom cinsti.