[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 6/06/2012

Artsy: Casa Actorilor

Artsy: Casa Actorilor

Într-o casă mare, dar nu uriaşă, de puţin timp s-a deschis un spaţiu căruia nu i-aş spune nici cârciumă, nici teatru, nici spaţiu neconvenţional.

Pur şi simplu este unul dintre cele mai primitoare şi plăcute locuri unde doritorii de linişte mixată cu întâmplări frumoase, jucate, proiectate ori vorbite pot veni cu încredere şi pot rămâne la depănat poveşti şi amintiri sub cerul liber, sper (din toată fiinţa mea cam plouată mai toată luna trecută). Dacă tot plouă (oofff...), aveţi unde bea un ceai, o bere sau o vodcă, pentru că înăuntru vă aşteaptă trei camere aranjate comod, cu mese, scaune şi chiar cu perne direct pe podea. Una dintre ele e mai mare, fiind locul unde puteţi urmări filmele propuse de gazde sau piesele de teatru care umplu weekendul. 

 

De exemplu, pe 3, 4 şi 5 mai au fost două seri de teatru şi una cu ultimul film al lui Dorian Boguţă, De azi înainte. Pentru program şi lucruri care se întâmplă la „Casa actorilor”, daţi o raită pe pagina de Facebook, pe care o găsiţi destul de uşor. Eu aici îmi accept limitele, impuse, şi nu vă pot ajuta. Nu „servesc” F word. 

 

Revenind, ar mai trebui să ştiţi că înăuntru nu se fumează, dar asta nu m-a deranjat, pentru că afară e linişte, e verde, e umbră şi, dacă aveţi un ceai de iasomie (7 lei) şi un pahar (de) Absolut (10 lei/50 ml) la îndemână, totul e perfect. Mai ales că între două înghiţituri, puteţi afla detalii despre cursu­rile de actorie ale şcolii conduse de Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol. Şi am auzit că aspiranţi sunt, ba chiar vom vedea la TIFF câte ceva din munca tinerilor actori din această „Casă”. Pentru că suntem unde suntem, într-o casă a actorilor, ce urare mai bună ca „sold out”!  

 

Casa Actorilor, General Nicolae Dona 18, 0743.060.662