[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 8/11/2012

Sweet corner: The Adorables

Sweet corner: The Adorables

Anna Florea, Laura Ristea şi Andreea Şpilca sunt adorabilele care fac cupcake sub numele The Adorables. De când, cum şi de ce poves­tesc mai jos.

De cât timp faceţi cupcakes? Cum le-aţi descoperit şi cu ce ocazie?


Am început să facem cupcakes în vara lui 2009, când ne-a cuprins entuziasmul unor mici prăjiturele cu gust de vanilie şi firicele de ceai negru în aluat, pregătite pentru ziua de naştere a Laurei. A fost un scurt moment de „awesomeness”. Imediat după, am fugit fiecare în colţuri diferite ale lumii – Laura în Norvegia, Şpilca în Olanda, iar Anna la UNATC. Cumva fără să ştim una de alta, am început să ne jucăm fiecare cu hârtiuţe co-lorate şi cu tot felul de ingrediente. Ne-am regăsit acasă peste jumătate de an făcând cupcakes şi am avut revelaţia că este genial să facem asta împreună.


Ne-am hotărât să facem ceva oficial din obiceiul ăsta al nostru de baking când
ne-am dat seama că funcţionăm foarte bine ca echipă. Aşa că primul lucru a fost să ne găsim un nume. The Adorables a venit după lungi brainstorming-uri, în care am trecut prin multe alte variante, din cele mai trăsnite fiind Muffinstein (geekiness manifestat în mod explicit). Am rămas la The Adorables, pentru că este de fapt cea mai potrivită definiţie pentru cupcakes. The Adorables este despre lucrurile mici şi drăgălaşe, care necesită multă atenţie şi răbdare. Iar sloganul „homemade for friends” rezumă faptul că le facem acasă şi „de casă”, cu drag, pentru prieteni.

 

Care sunt cupcake-urile voastre prefe-rate? Atât ca gust, cât şi ca preparare.


Laura: Ca gust, mierea. Aş pune miere în orice. Crema cu miere este genială, mai ales în combinaţie cu zmeură sau cu levănţică. Ca preparare, ştiu sigur ce nu îmi place – o reţetă foarte fancy, la care trebuie să mărunţesc biscuiţi digestivi cu mâna, ceea ce durează o veşnicie.
Anna: Tare greu de ales, dar primul răspuns care îmi vine în minte e cupcake-ul simplu de vanilie. După formula „simplicity is the ultimate sophistication”, un cupcake de vanilie cu adevărat bun necesită multe încercări, dar vine cu o răsplată pe măsură. Pufos, „flavourful” şi din soiul celor care se topesc în gură.
Şpilca: Eu aş mânca oricând cupcakes cu măr, morcovi şi nuci, topping de cream cheese şi mult-mult lime. Lime-ul proaspăt ras miroase minunat, iar combinaţia e perfectă şi dimineaţa la micul dejun cu o cafea şi seara după cină şi de Crăciun şi de ziua mea.

 

Aţi avut parte de vreo comandă mai interesantă/ciudată/amuzantă?


Impropriu spus comandă, dar da, am făcut ceva cu totul special. Am pregătit pentru ziua de naştere a prietenului unei prietene, absolvent de regie de film, o cutiuţă cu şase cupcake-uri de ciocolată decorate fiecare cu o cremă de culoare diferită, care corespundea cu cele şase personaje din filmul lui Quentin Tarantino, Reservoir Dogs − Mr. White, Mr. Orange, Mr. Blonde, Mr. Pink, Mr. Blue şi Mr. Brown. Doar că, spre deosebire de film, cutiuţa a ajuns cu bine la sărbătorit, fără incidente violente printre prăjiturele.

Taguri:

un comentariu
linus13 Noiembrie, 2012:

bine, fetelor, vorbiti de simplitate, dar cand e vorba sa o definiti faceti uz de expresii englezesti sofisticate. asta nu ar fi nimic, dar voua chiar va place simplitatea in cea mai sofisticata forma a ei, mai ales cand vine cu topping (cel mai probabil flavourful) si cu cream cheese, de parca glazura din crema de branza duce la intoxicatii alimentare cu ingrediente luate din DEX. sa fie una with everything.