[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 3/11/2011
Readers Café, cafea şi carte

Readers Café, cafea şi carte

La Readers Café merg tinerii boemi, familiile cu copii sau par­tenerii de afaceri. Pentru toţi există câte un colţ foarte bine delimitat, câte un eveniment special sau câte un preparat în meniu.

În completarea ambianţei, localul găzduieşte în mod constant concerte live cu voci şi instrumentişti cunoscuți, lansări de carte, expoziţii de pictură, degustări de vin. Este proiectul comun a 6 prieteni. Anca şi Călin Mitu deţin de 15 ani compania Privileg Catering, furnizor al casei Regale a României şi leader pe piaţa de catering de evenimente din România.

 

Liliana şi Cristian Ghiţău, prin birourile de arhitectură pe care le au în România şi Germania, creează de peste 17 ani spaţii ce îmbină influenţele multiculturale. Iar Cristina şi Dan Nicolaescu au reuşit să-şi vadă visul transpus în realitate în urmă cu patru ani, când au deschis librăria Anthony Frost, unde se găsesc doar cărţi în limba engleză de la prestigioase edituri din Anglia şi US.  Ideea de a deschide Readers Café a venit spontan, atunci când Anca Mitu a văzut spaţiul din Metropolis Center (care în 1919 devenea prima tipografie din Bucureşti). Restul a decurs apoi firesc.

 

readers4.jpgLiliana şi Cristian Ghiţău s-au ocupat de proiectare şi decorare. Au transformat un simplu hol într-un loc urban, chic, modern cu accente retro. Există colţul bibliotecii, colţul muzicii (cu pian, gramofon şi claviat), colţul convivialităţii cu masa masivă de lemn, care poartă numele de „Masa Prieteniei”, colţul lecturii şi spaţiul expoziţional.

 

Meniul este variat. Cei de la Readers recomandă felurile de sushi (preţurile variază între 27 şi 95 de lei, în funcţie de mărimea porţiei şi de felul preparatului), precum şi desertul mango cheesecake (16 lei), alături de selecţia de vinuri, cocktailuri sau ceaiuri.  

 

Până luna trecută, au găzduit expoziţia de pictură „Retrospectiva vs. Gaudi”, semnată Cristina Frenţiu Socolescu. Luna aceasta continuă cu expoziţia de grafică „Imaginarium” a lui Bogdan Constantin. „Uneori ne alegem artiştii, alteori ne aleg ei pe noi”, spun proprietarii.