[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 6/06/2012
Art deco: Infinitea

Art deco: Infinitea

Arată ca o casă de păpuşi victoriene, unele decadente, aproape Lolite. Sau, cel puţin, aşa mi-a părut mie ceainăria din Cotroceni. Casa este una de viţă nobilă, cu mobilier cochet.

După un tur al vilei, am ales totuşi grădina. Şi parcă am păşit în altă lume. Una verde, răcoroasă, cu plante agăţătoare, cu mese şi scaune de fier forjat, cu duzi plini de fructe zemoase, cu ghivece în formă de ceainice. Aşteptam să apară dintr-un colţ Iepurele Alb sau măcar Pisica de Cheshire şi să mă întrebe de sănătate. 

 

Am cerut un ceai Kekecha, care avea faima că pe vremuri ar fi fost băut doar de budişti, şi un Happy Goji aromat, alături de o îngheţată de lapte de pasăre, fructe, vanilie şi ciocolată şi prăjiturele crocante cu ciocolată, seminţe şi nuci. Au venit destul de repede în ceainice mari, preţioase, cu linguriţe delicate şi şerveţele filigranate. Exact aşa cum îmi aminteam că se răsfăţa bunica în după-amiezile caniculare ale copilăriei mele. 

 

La Infinitea se ascultă muzică chill out sau jazz, chelnerii sunt prietenoşi, iar preţurile, medii. Dacă n-aţi mers deja, cu siguranţă trebuie încercată. Nu doar pentru fanii Lolitei din Ţara Minunilor. 

 

Infinitea, Grigore Romniceanu 7, 0723.175.300