[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 6/07/2012
Wine corner: Bruno Wine Bar

Wine corner: Bruno Wine Bar

Ultima oprire este o premieră pentru mine. „Bruno Wine Bar” este situat în Piaţa Muzeului, în parterul unei case frumoase, decorat uşor vintage, cu podea, cu mobilier din lemn, cu personal amabil şi destul de cunoscător.

Da, este fratele lui Bruno din Bucureşti şi păstrează aceeaşi atenţie pentru detaliile care îmbie iubitorii de vin bun să se aşeze la o masă şi să dea o tură prin paharele lumii. Umbrele stranii-jucăuşe ale dopurilor lipite pe tavan, muzica bună, nezgomotoasă, personalul atent şi, fireşte, lista de vinuri îndestulătoare sunt acolo în aşteptarea noastră, a însetaţilor cu pretenţii.

 

Dacă mai adăugaţi şi mesele de afară, umbrite de bătrânii copaci ai pieţei, aveţi locul perfect, unde să vă opriţi la o parolă pe teme cinefile. Noi am avut un semi-ghinion, pentru că la scurt timp a început un pui de furtună, astfel că ne-am adăpostit înăuntru. Dar nu ne-a părut rău! Vinul a fost bun, „platouaşul” cu mezeluri, binevenit (i-ar fi trebuit niscaiva nucă, struguri şi stafide), discuţia, suportabilă. Glumesc, totul a fost perfect, ca o leneveală fără griji.

 

Dintre vinurile băute am să remarc un roşu sec, dens, destul de puternic, bulgăresc, nu pentru că ar fi fost o mare revelaţie, ci pentru că l-am cerut din pură curiozitate, fără mari aşteptări şi am dat de un vin corect, îngrijit. Din păcate, nu i-am reţinut denumirea. Am să caut şi am să vin (sic!) cu date concrete. Până atunci, descoperiţi Clujul! Merită!

 

Bruno Bistro&Wine Bar, Constantin Daicoviciu 1, Piaţa Muzeului, Cluj-Napoca, 0264.45.50.90