[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 4/04/2012
Wine corner: Beros & Van Schaik Wine Traders

Wine corner: Beros & Van Schaik Wine Traders

E cel mai nou wine bar din București (cred) și e așezat în Centrul Vechi al orașului.

O singură cameră, cu o masă suficient de mare în mijloc, scaune din fontă (nu știu cât vor mai rămâne, fiindcă sunt împrumutate), cu doi pereți plini cu sticle, fără scrumiere, dar dacă vă arde buza după un fum, puteți sta la o masă afară. Pe mine m-au tentat scaunele dinăuntru, într-o după-amiază la mijlocul săptămânii. Eram singur, Marian mi-a adus meniul și am început cu un pahar de Butterfly Ridge (Australia, 2008, 12 lei), destul de lejer pentru un vin roșu sec, aproape cu gust de demi.

 

Pentru că mai zăboveam, am cerut câte ceva și am fost servit cu salam de urs (18 lei), brânză Old Amsterdam (14 lei), biltong de cerb (specialitate sud-africană din carne uscată, 11 lei) și migdale (5 lei), fiecare la 75 gr, astfel că celelalte 4 pahare (unul din partea casei, Chateau Lucas Saint Emilion, Franța, 2008) au fost cel mai bine primite. Poate că ar trebui să fie mai multe sortimente de brânză, dar e abia începutul acestui loc. Am stat vreo două ore, în ordinea: Chateau Lucas (roșu sec, dens), Nobleza  Tempranillo (Spania, 2011, roșu sec, aromat la început, cu post-gust de sâmbure, 10 lei), Castillo de Molina Carmenere (Chile, 2010, roșu sec, plăcut, tare și aspru) și Oak Lane (Australia, 2010, roșu sec, poate cel mai echilibrat dintre cele 5).

 

Favoritul meu a fost, totuși, spaniolul, pentru că te plimba prin gusturi diferite, fără să fie dezechilibrat. Da, nu prea avea gustul unui vin clasic franțuzesc, dar e surprinzător. Ca de fiecare dată, vinul nu e împlinit când e singur, așa că potriviți-l cu mâncare bună. Un mic detaliu: nu veți găsi vinuri din Italia și din SUA, dar dacă iubiți vinurile chiliene, acesta-i locul.

 

Beros&Van Schaik Wine Traders

Șepcari 19, 021.310.05.80

 


Vizualizare hartă mărită