[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 29/02/2012

The JACK

The JACK

„Data viitoare alegem alt bar!” a fost concluzia serii. Şi asta încă de la intrarea în localul care şi-a trăit o parte din glorie pe Calea Griviţei.

The Jack s-a mutat în Drumul Taberei, în apropiere de Plaza România. O ironie a unui amic: „Face cu adevărat concurenţă mallului!”. Dar să nu fim răi chiar de la început. Afară e o vreme neprietenoasă şi te gândeşti să petreci un timp în compania prietenilor şi a unei căni de vin fiert sau a unei beri. Nu ai chef de zarva din oraş şi vrei să te simţi bine în apropierea casei. Alegi un bar. De data asta a fost The Jack. Pentru că în Vama Veche te simţeai bine în localul cu acelaşi nume şi acelaşi patron, şi pentru că, odinioară, era vad de muzică rock în strada Griviţei 55.

 

Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. În localul improvizat nu e căldură şi nici atmosferă (este o prelungire din tablă a unei case). Am ajuns pe la ora 18:00, chiar când se făcea pârtie în faţa uşii. Primii şi singurii muşterii am fost noi şi am avut la dispoziţie 6 mese. Am ales-o pe cea în dreptul căreia pâlpâia timid un bec (celelalte erau cufundate în întuneric şi îţi dădeau fiori). Meniu nu există, să te poţi orienta („doar suntem între prieteni”, ne spune barmanul), aşa că nu ne aventurăm prea tare: să fie bere! Sticlele păreau să fi zăcut într-o cramă, pentru că stratul de praf le deconspira vechimea.

 

Muzica a fost singurul plus al serii, pe gustul nostru: de la W.A.S.P la Ozzy Osbourne, de la Celelalte Cuvinte şi Iris la AC/DC. La capitolul decor se vede că patronii nu se străduiesc, probabil merg pe ideea că iubitorul de rock nu vine în bar pentru frumuseţea locului, ci pentru preţurile mici ale licorilor. Şi totuşi. Dacă afară sunt -12 grade Celsius, e bine să staţi în bar cât beţi un rând de bere (4-7 lei) şi nu mai mult, pentru că aeroterma şi caloriferele fac faţă cu greu. S-ar putea ca lucrurile să stea cu totul şi cu totul altfel pe vremuri călduroase. Auzisem că localul e deschis non-stop. Iarna se deschide spre seară şi stă aşa pentru ultimul client. Primul bar rock din Bucureşti anunţă pe site că există ca să aducă „un omagiu rock’n’roll-ului şi generaţiilor anilor ’50-’90”. Nu şi clienţilor din 2012.   

The Jack, Srg. Ion Moise 23, 0743.153.441, 0723.353.039; www.thejack.ro