[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Stela Nadoleanu publicat la: 5/06/2012

Terase de Bucureşti: La Copac

Terase de Bucureşti: La Copac

Este, poate, unul dintre cele mai cunoscute locante cu terasă în curte. Are ceva vechime în peisajul cârciumilor de la noi și se autointitulează „o cârciumă de jupâni”.

Are și un copac vechi (un dud, mai precis), atât de vechi și rămuros, încât curții nu-i mai trebuie altă umbră. Situat aproape de centru, dar nu în calea puhoiului de pe Magheru, localul este – o să vedeți dacă mergeți pe-acolo în serile de vară (numa’ să se oprească ploile astea odată!) –, la mare căutare în lumea artistică, boemă a Bucureștilor.

Muzicieni, actori, regizori, oameni de radio ș.a.m.d. sunt obișnuiți de-ai casei. Ca să trec în revistă numai câteva dintre atuurile acestui local, umbra curții și liniștea zonei sunt de recomandat. La fel și meniul (ieftin și bun). Nu în ultimul rând, jupânul gazdă – Horațiu (sigur îl știți dacă ați fost de câteva ori prin Vamă) știe să te primească la el în ogradă.

Știe să bucătărească la ceaun, duminica, în curte. Și când e vorba de muzică, și când e vorba de petrecere până spre zorii zilei știe să-și trateze mușterii ca pe niște jupâni. 

 

La copac

Pitar Moș 23,
031.434.06.72;
www.lacopac.ro