[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 1/12/2011
Adresa : Covaci 19, Telefon : 0752.440.818, Website: www.thomas-antiques.ro, Zona : Centrul Vechi, E-mail: contact@thomas-antiques.ro

În Centrul Vechi: Thomas Antiques

În Centrul Vechi: Thomas Antiques

Îmi place vecinătatea asta: „Atelierul mecanic” vizavi de „Thomas Antiques”. Sună ușor suprarealist, cu rezonanțe metalice ieșind din pâlnia unui gramofon.

Mișto! Intrarea în barul vintage e printr-un hol, urcăm treptele până la etaj, deschidem ușa și dăm într-o cameră à la fin de siècle, cu multe obiecte vechi și frumoase, bine întreținute, pe care le putem atinge, folosi (scaunele, mesele și canapelele, de exemplu) și, dacă suntem bine... mobilați, le putem cumpăra.

 

Cum ar fi, un gin tonic și, dacă nu e prea mare deranjul, cutia muzicală din spatele meu, de 34.400 lei. Not bad, sir! Excellent choice! Singura legătură cu destinația (cred că, totuși, secundară) locului este barul amenajat la intrare. Din lemn, nu foarte mare, se integrează binișor în ambianță.

 

Ce nu s-a integrat, deloc, în gusturile mele, a fost Long Island (15 lei). Era, de fapt, cola, cu o foarte discretă umbră de alcool. Am fost nevoit să mai cer o măsură de gin (8 lei), pentru că  votcă normală nu mai era. Trebuie să mai spun că tocmai se oprise apa, deci nu era gheaţă şi că programul e 12-22, iar la sfârșit de săptămână, până la miez de noapte.

 

Se fumează, deci îmi place! Măsura la tărie e de 40, deci shame on you! Serviciul e foarte amabil, pe geamuri se văd casele vechi din zonă și nițel din neoanele modernității, muzica era bună, anii ’80, dar cam nepotrivită cu locul, iar la plecare, am observat o bicicletă veche, pentru serviciul poștal, bănuiesc, plus un cărucior cam îngust, pentru păpuși, probabil. În toată nebunia vechiului-nou București, e un spațiu care ne așază la masă cu orașul din alt veac, mai liniștit și mai respirabil.


Thomas Antiques 

Covaci 19
0752.440.818;
www.thomas-antiques.ro