[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 5/07/2012

Drink test: Spice Pub&Club - Jameson

Drink test: Spice Pub&Club - Jameson

E timpul să condimentăm puţin ieşirile noastre, şi ce loc mai bun decât „Spice”, clubul de pe Calea Victoriei, un loc care mie îmi place, printre altele, şi pentru că e printre puţinele cluburi care nu e (era să zic îngropat) sub nivelul solului.

Aici se întâmplă tot soiul de adunări, cu tot felul de acorduri pe fundal, cu destule seri în care band-urile performează live şi comedianţii „se râd” în picioare. Cel puţin aşa ştiam eu, dacă între timp nu mai primiţi stand-up comedy, sorry, my friends. Spaţiul e mare, cu mobilier din lemn, cu un bar lung, din spatele căruia vă îndeamnă la tot felul de activităţi cineva pe nume Jameson. Aţi ghicit, aici vom testa tot un cocktail, cu acest whisky ingredient de bază.


Spice Pub & Club, Calea Victoriei 21-23, 021.312.01.36, 0766.260.390; www.spiceclub.ro

 

bar23.jpg

Domnul Mihai Ciurcă, barmanul simpatic şi atent să vă facă pe plac, a stat, s-a gândit puţin şi a adus Amaretto, suc de cranberry, lime pentru decor, gheaţă şi, starul momentului, Jameson. Nu e nimic fandosit, e mai degrabă clasic. Shaker-ul e nelipsit, lichidele par să se înţeleagă bine în lumea asta agitată, mai ales că au încăput pe mâini pricepute şi dornice de încercări.

Dornic eram şi eu să gust din paharul clasic de whisky, umplut de amestecul acesta de un roşu niţel mai intens, căruia nu am reuşit să-i găsim un nume potrivit, astfel că a rămas „nebotezat” şi în căutare de naşi. Cu alte cuvinte, dacă aveţi vreun nume potrivit pentru acest nou venit în lumea cocktailurilor de la „Spice”, be our guest!, site-ul nostru vă aşteaptă dornic de propuneri. Gustul este, iniţial, al clasicului amaretto, migdalat dulce-acrişor, dar, treptat-treptat, Mister Jameson îşi spune cuvântul cu seriozitate, fără să fie ţâfnos. E rece şi, dacă stoarceţi felia de lime, gustul se accentuează. Aş spune că e o băutură care poate fi încercată cu încredere şi de către doamne, nu e periculoasă. Mie mi-a plăcut şi aştept să văd cum l-aţi numit. Cheers!