[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 5/07/2012

Drink test: Old Havana - Havana Club

Drink test: Old Havana - Havana Club

Trecem oceanul în vioaia Cuba, unde romul e la mare preţ şi căutare, zic cunoscătorii.

Eu, unul, nu-s tocmai prieten cu băutura asta, dar vremea asta arzătoare cheamă, negreşit, un refreşizant pahar cu mojito. Da, uneori, şi mie îmi face cu ochiul. Acum, nu. Suntem pe Lipscani, la Old Havana, unde ultima dată am fost, dacă nu greşesc, la închiderea (sau deschiderea...) festivalului de film B-Est, adică prin martie anul acesta. Etajul e colorat, cu mult verde, roşu, cu scaune înalte, cu câteva separeuri, cu atmosferă potrivită pentru cei care nu caută o oază de linişte. Dacă nu vă prieşte interiorul, atunci puteţi sta liniştiţi şi privi la forfota acestei vechi străzi. Barul e suficient, barmanii nu stau locului, găsiţi de toate, dar eu venisem cu un scop precis: cocktail pe bază de Havana.


Old Havana, Lipscani 37, la etaj, 021.311.38.36


bar3.jpgȘi asta mi-a oferit domnul Ionuţ Laszlo, barmanul inventiv care a adunat destule ingrediente pentru o băutură care să mă convingă şi pe care, de ce nu, să o introducă, alături de celelalte preferinţe ale clienţilor, „Bătrânei Havane”.

Aşadar, avem Havana Club de 3 ani, vodcă Absolut, gheaţă, lichior de pepene roşu, un cub de pepene galben, sirop de raspberry, suc de lămâie proaspăt stoarsă, lime, gheaţă şi... un blender. Este un cocktail destul de elaborat, pentru care se amestecă, separat, ingredientele verzi şi cele roşii, după care se toarnă într-un pahar de margarita presărat pe margine cu un fir de zahăr. Întâi intră amestecul roşu, apoi cel verde şi se ornează cu mica felie de pepene galben. Culorile se amestecă, roşul începe să fie invadat de verde, dar nu se dă bătut, pe margine vedem dâre combinate, nu avem un învingător clar, dar gustul este promiţător. Veţi simţi, pentru început, aroma pepenelui roşu, apoi vine şi zmeura, dar e doar un soi de amăgire. Romul e prezent, îl simţiţi din ce în ce mai bine, iar combinaţia asta de fructe îl subliniază, dar îl şi temperează. Cel mai bine ar fi ca, după prima înghiţitură, să amestecaţi atent tot conţinutul, pentru că astfel veţi obţine un gust rotund. Dacă sunteţi curioşi, atunci cereţi Havana Daiquiri. ¡Chin chin!