[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 5/07/2012

Drink test: Old City - Absolut

Drink test: Old City - Absolut

Pentru ultima escală am ales tot un old, anume Old City, barul de pa Lipscani, unde, în seara fiecărui weekend, muzica bubuie de o auzi de peste toate străzile locului, aproape.

E veselie, e gălăgie, e foarte multă lume, mulţi stau afară, toate astea sunt semnele unui loc căutat şi găsit de junii petrecăreţi ai urbei. Eu îmi amintesc că, în acest local, erau, nu prea demult, un restaurant la subsol şi o cafenea la parter. Și mai era şi o terasă care dădea în Blănari, mai-mai să sari direct în Club A. Și subsolul, şi terasa au rămas, iar acum sunt parte din noul Old City. Cum nu intrasem deloc de când a început bubuiala, am avut şi explicaţia permanentei înghesuieli de la sfârşit de săptămână: camera dinspre Lipscani nu e foarte încăpătoare, deci nu e nevoie de foarte mulţi oameni pentru a o umple. Barul e suficient, e bine utilat, iar scopul opririi mele era un cocktail pe bază de Absolut Vodka.


Old City, Lipscani 45, 021.315.45.58; www.oldcity-lipscani.ro

bar3.jpgDomnul Bobby Avanu, barmanul locului, a alăturat lichior de pepene galben, lichior de fructe exotice, sucul fresh de la ½ lime, cuburi de gheaţă, o felie de lime, o mică bucată de ananas, doi-trei stropi de Sprite şi Absolut 100. Toate ingredientele, mai puţin răcoritoarea, şi felia de lime se agită în shaker, se strecoară peste cuburile de gheaţă şi apoi se adaugă acidulatul şi felia.


Primul lucru plăcut-vizibil e culoarea, un verde foarte pal, care se decolorează la fundul paharului, cu contururile străvezii ale cuburilor plutind şi răcind sticla recipientului. E răcoros, e acidulat, dar suportabil, iar tăria alcoolului vine cumva pe urmă, după prima înghiţitură. Și are şi textură şi prospeţime, date de ananas.

V-a plăcut, v-am făcut poftă de Old Gang? На здоровье (Na zdorovie)!