[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Florin Barbu publicat la: 5/07/2012

Cocktail la puterea a 4-a

Cocktail la puterea a 4-a

Vă propunem un traseu cu patru halte și patru maeștri de ceremonii care să vă însoțească în călătorie. Pe bilet am trecut numele licorilor, patru la număr și ele... ca să știți ce anume cereți la „ghișeu”.

Embassy/Beefeater

Prima oprire este la... ambasadă. Eh, nu chiar aşa oficială, ci aşezământul din Piaţa Lahovari, cu o terasă mare şi încăpătoare, cu canapele pe margine, cu mese şi scaune pe mijlocul curţii, să-i zicem, şi cu un bar promiţător, bine utilat şi dotat cu barmani pricepuţi. Am mai observat şi un perete pe care era un ecran (probabil pentru cei care sunt Euro-dependenţi) şi că, la ora destul de la început de zi, erau clienţi care nu doar flecăreau, ci mai şi moşmondeau ceva prin farfuriile pline şi colorate cu tot felul de... feluri. 

Spice Pub&Club/Jameson

E timpul să condimentăm puţin ieşirile noastre, şi ce loc mai bun decât „Spice”, clubul de pe Calea Victoriei, un loc care mie îmi place, printre altele, şi pentru că e printre puţinele cluburi care nu e (era să zic îngropat) sub nivelul solului. Aici se întâmplă tot soiul de adunări, cu tot felul de acorduri pe fundal, cu destule seri în care band-urile performează live şi comedianţii „se râd” în picioare. 

Old Havana/Havana Club 

Trecem oceanul în vioaia Cuba, unde romul e la mare preţ şi căutare, zic cunoscătorii. Eu, unul, nu-s tocmai prieten cu băutura asta, dar vremea asta arzătoare cheamă, negreşit, un refreşizant pahar cu mojito. Da, uneori, şi mie îmi face cu ochiul. Acum, nu. Suntem pe Lipscani, la Old Havana, unde ultima dată am fost, dacă nu greşesc, la închiderea (sau deschiderea...) festivalului de film B-Est, adică prin martie anul acesta. 

Old City/Absolut

Pentru ultima escală am ales tot un old, anume Old City, barul de pa Lipscani, unde, în seara fiecărui weekend, muzica bubuie de o auzi de peste toate străzile locului, aproape. E veselie, e gălăgie, e foarte multă lume, mulţi stau afară, toate astea sunt semnele unui loc căutat şi găsit de junii petrecăreţi ai urbei.