[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 1/02/2012

Cafenele din Bucureşti: James Joyce

Cafenele din Bucureşti: James Joyce

Când am intrat la James Joyce am crezut că voi petrece timpul în bucătărie. Neinspirat compartimentat, locul unde se prăjesc cartofii se află chiar la capătul scărilor de la intrare.

Sâmbăta, la orele prânzului, uleiul sfârâia și mirosul de prăjeală împânzise tot pub-ul. Clienți nu am găsit foarte mulți, iar cei care începuseră să vină erau „insulari”. Culoarea verde a localului îi atrage ca un magnet. Firele instalației electrice, la vedere, pigmentează zidurile întunecate de cărămidă roșie, iar câteva citate ale bătrânului Joyce (singura referire la scriitor) stau înrămate pe un perete. Una dintre încăperi ține loc de club, pentru cei mai petrecăreți din fire, iar barul este reședința clienților străini. Nici urmă de Guiness în meniu. Doar beri englezești (Abbot Abe, London Pride sau McCallum's Stout – 14 lei).

 

Nu am primit un meniu pentru mâncare și, chiar dacă am fi avut poftă de un fel irlandez, am renunțat la orice când am văzut „veselia” și „spionajul” cu care sunt tratați clienții aici (nu puteai înghiți nimic fără o monitorizare constantă din partea fetei care servea). Ne-a plăcut vederea către Cișmigiu, mesele și scaunele confortabile. Nu ne-a plăcut că era frig. 

James Joyce

a. Valter Mărăcineanu 1-3, 021.311,41.77; L-J: 10:00 – 00:30; V: 10:00 -02:30; S: 12:00 – 02:30; D: 12:00 – 00:30