[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Aura Clara Marinescu publicat la: 1/02/2012
Baruri din Centrul Vechi: Shakespeare Bar

Baruri din Centrul Vechi: Shakespeare Bar

Othello, Macbeth, Hamlet. Te-ai aștepta să intri în lumea personajelor create de marele Will, când treci pragul barului. Dezamăgirea te lovește însă de la ușă. Și mă refer aici la amenajarea interiorului.

Portretul dramaturgului englez este agățat pe pereți în toate ipostazele: pe pergament, branduit cu bere românească, pictură, desen animat și caricatură. Kitsch maxim însă: un perete împânzit de caricaturi: Puyol, Barack Obama, Dali, Stan și Bran, personaje mondene din Spania, toate înghesuite în jurul lui Shakespeare.

 

Ne așezăm. Se poate conversa onorabil, iar meniul este acceptabil. Îl găsim și aici pe Shakespeare în toată creația sa. Din faimoasa tragedie, Hamlet părea un băiat cu gust pentru vin, mai ales. În bar, cocktailul care-i poartă numele conține lămâie, căpșuni proaspete, suc de piersici, vodcă și mentă, toate mixate în pahar la prețul de 19 lei. Dacă „Hamlet” nu e pe gustul dumneavoastră, să sperăm că „Macbeth” nu vă poartă ghinion cu un amestec de kiwi, vodcă și pepene galben. „Romeo” e mai dulce: mure și gin. Ajungem la pagina din meniu „Virgin Juliet”, de unde comandăm o licoare fără alcool, cu fructe proaspete 100%. Orice combinație, 14 lei. În barul unui englez nu puteam încerca decât salata Caesar (16 lei) și aripioare picante (12 lei) cu legume sote (4 lei).

 

Foarte bune, de altfel. La capitolul ambianță – din când în când, un ospătar aranja CD-ul în colțul amenajat pentru platane. Și, ca să arate că nu se fac discriminări, Johnny Hollyday o cântă în franțuzește cam tot albumul. Pe noi nu ne-a deranjat. Dar ce ar spune un britanic dacă ar călca pragul localului? N-ar fi el „pissed off”?

 

Shakespeare Bar

Blănari 21, 0729.842.459/021.311.19.92, www.shakespearebar.ro