[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Natalia Tomescu publicat la: 2/12/2011
Sankt Petersburg: Bar & Pub, Adresa: Gabroveni 55, Telefon: 0721.918.279, Email: info@sanktpetersburgpub.ro, Website: www.sanktpetersburgpub.ro, Zona: Centrul Vechi, Facebook: [url=http://www.facebook.com/pages/St-Petersburg-PUB-Centrul-Vechi/198689076871811?]Sank Petersburg Pub[/url]

Baruri din Centrul Vechi: Sankt Petersburg

Baruri din Centrul Vechi: Sankt Petersburg

Când am aflat că se des­chide un bar cu numele Sankt Petersburg în Centrul Vechi, am crezut că asta e! Raiul votcii la Bucureşti. Se ştie însă că aşteptările mari nu pot duce la ceva bun.

Mereu am visat să petrec sărbătorile de iarnă într-un oraş rusesc, unul în care să ningă cu fulgi mari peste turlele colorate ale palatelor despre care am citit când eram mică în cărţile de poveşti.

Sau unul în care să existe multe ice bar-uri bine aprovizio­nate cu tot felul de sticle de votcă, una mai aromată ca alta. Dacă prima fantezie a rămas doar o amintire a copilăriei, la a doua încă mai pot să visez. Când am aflat că se des­chide un bar cu numele Sankt Petersburg în Centrul Vechi, am crezut că asta e! Raiul votcii la Bucureşti. Se ştie însă că aşteptările mari nu pot duce la ceva bun. Ştiam şi eu, dar am ales să ignor.

Iată-mă deci, plină de speranţă, într-o sâmbătă seara, la uşa „sfântului”. Cele câteva acorduri din BUG Mafia nu m-au speriat, aşa că am intrat. Înăuntru, decorul este destul de opulent spre sobru – canapele de piele capitonate, lambriu, un bar lung care se întinde pe două laturi ale localului, scaune înalte şi mese înguste din lemn masiv, câteva coloane care să delimi­teze spaţiul.

În meniu găsiţi clasicele cafele, ceaiuri, tării, vinuri, dar şi cocktailuri (o listă generoasă). Pe prima pagină se află lista Special Extreme (17-28 lei) cu Russian Lady, Snake Tears, Mig 40, Deep sea Bomb, Foka şi altele care v-ar putea tenta. Numele sunt foarte inspirate, trebuie să recunoaşteţi.

La capitolul votcă aveţi de ales între 8 variante. Cel mai bine ar fi să întrebaţi barmanii, vă vor spune sincer care e cea mai bună şi vor face asta cu un veritabil accent basarabean. 


Sankt Petersburg
Gabroveni 55
0721.918.279


un comentariu
Mihai Adrian4 Noiembrie, 2012:

Cred ca accentul basarabean il au numai barmanii. Eu am interactionat cu sefa de sala sau ceva similar. Facusem rezervare pentru masa de 8, am venit la ora potrivita, numai ca dupa ~40 de min, cand ne-am acomodat bine si incepusem sa facem miscare, ni s-a spus ca masa respectiva trebuie sa aibe consumatie de 2-3000 ron pana dimineata. Daca nu o facem, sa plecam din club fara scandal. Precizez ca nu a fost vorba de consumatie nimima la telefon.