[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Igor Mocanu

Publicist, traducător, curator, editor secțiunea Artă la revista BeWhere! A publicat articole de opinie și critică în diverse reviste și ziare precum CriticAtac, Observator cultural, Accent cultural, Art Ploshadka, Arta ș.a.

editori.bewhere.ro/igor-mocanu/
Fluxus în Germania 1962-1994. O poveste lungă cu multe noduri

Fluxus în Germania 1962-1994. O poveste lungă cu multe noduri

Cum să spun, ceva mai impozant, mare, intimidant, copleşitor nu există la ora actuală în spaţiile de artă contemporană din România.

Reînnoirea tapiseriei contemporane din 1950 până în zilele noastre
Expoziţie: Reînnoirea tapiseriei contemporane din 1950 până în zilele noastre , Perioda: 08.12.2011-26.02.2012, Locul: MNAC, Izvor 2-4, Aripa E4, Curatoare: Marie-Hélène Massé-Barsani

Reînnoirea tapiseriei contemporane din 1950 până în zilele noastre

Maeştrii tapiseri de la Gobelins şi Beauvais sunt expuşi la MNAC şi MNAR într-un dialog provocator cu maeştrii artei (pre- şi post-) moderne, reînnoind o artă aflată la limita esteticului cu funcţionalul şi a privirii cu tactilul.

Andrei Gamarţ: „Realitatea mea e un simulacru al acestei lumi”

Andrei Gamarţ: „Realitatea mea e un simulacru al acestei lumi”

O activitate creatoare prolifică, ce trădează un spirit care transgresează comunul, aproape bizar, dar nu mai puţin autentic. Într-un cuvânt – extravagant.

Expoziţie:

Expoziţie: "SilenceKILLS - discrimination ro files 2011"

Discriminarea este, fără îndo­ială, cea mai ciudată problemă socială pe care au cunoscut-o vreodată comunitățile omenești.

Expoziţie:
Expoziţie: L’air du temps / Pe aripile vântului , Perioada: 15.11.2011 - 02.02.2012, Locul: Sala Oaspeți, Muzeul Țăranului Român, Adresa: Bulevardul Kiseleff 3, Curator: Laurent Aubert, Program vizitare: de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.

Expoziţie: "Pe aripile timpului". Sound exhibition

L’air du temps / Pe aripile timpului prezintă o selecție de lucrări audio din perioada 1940-1950, realizată de Laurent Aubert din Arhivele Internaționale de Muzică Populară a MEG.

"Şamanismul. Călătorie între două lumi" - Octavian Simu

Octavian Simu face parte din acea categorie de cercetători care tace și face. De data aceasta, Octavian Simu a scris o carte despre un fenomen din ce în ce mai actual în ultimii ani, de când cu turismul către ayahuasca din Peru, și anume șamanismul.

"Opere I, Poezii" - Gellu Naum

A început să apară opera suprarealistă quasicompletă a lui Gellu Naum, la Editura Polirom, în Colecția „Opere”.

Românește altfel, cu Paul Hitter

Românește altfel, cu Paul Hitter

În timpul studiilor la Universitatea de Artă din München, Paul Hitter a fost întrebat de mai multe ori dacă este țigan și, asemenea lui Chaplin, care nu a negat niciodată că ar fi evreu, din dorința de a nu-i jigni pe evrei, a răspuns: da, sunt țigan.

În umbra ceramicii Crinei Cranta

În umbra ceramicii Crinei Cranta

Crina Cran­ta a fost de mai multe ori artistul din umbra unor proiecte cunoscute precum If you give it to me I give it to you (ed. a II-a) semnată de Vlad Nancă sau acel Gigi Becali inimos semnat de Michele Bressan.