[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 8/10/2012

Pe locuri, fiţi gata, tundeţi!

Pe locuri, fiţi gata, tundeţi!

Florin Iordache și Mihaela Iordache sunt în top 5 hairdressers ai companiei Steiner din Marea Britanie. Acum au lansat Yoko Hair Academy, o şcoală pentru profesionişti, dar şi pentru clienţi.

Nu ştiu cum se întâmplă la voi, dar eu, de fiecare dată când ajung la hairstyler, repet acelaşi lucru: tunde-mă în aşa fel încât să-l pot aranja foarte uşor şi de una singură. De cele mai multe ori sunt ignorată complet. Sau, în fine, ei mă tund corespunzător, dar apoi, singură, nu reuşesc să pun fir pe fir şi să arate şi decent. Acum, sunt sigură că nu sunteţi toate la fel de neîndemânatice ca și mine. Dar, chiar şi aşa, niciodată nu strică să învăţaţi ceva.

Cum ar fi „arta coafurii cu două mâini stângi”, de exemplu, curs pe care îl vor preda cei doi pentru amatori (a se citi clienţi). Veţi învăţa cum să vă împletiţi părul sau cum să vă tundeţi singure bretonul. Cursul poate fi făcut după orele de serviciu şi costă în jur de 100 lei. Dacă aţi depăşit stadiul de neştiutori, puteţi încerca un curs Pro, care este recomandat celor care vor să fie iniţiaţi în ale hairstyling-ului, dar şi celor care au deja o bază în sensul acesta. Paşii de urmat sunt consultanţa (în funcţie de fizionomia clienţilor şi împreună cu un psiholog se stabileşte tunsoarea potrivită), practica (tunsul propriu-zis), colorimetria (curs de amestec al culorilor ţinut de un pictor) şi, la final, examenul. Cursanţii plătesc 1.000 euro pentru un astfel de curs, care durează câteva luni şi primesc la final o diplomă recunoscută de Ministerul Muncii şi valabilă în toată lumea. Primul curs a început în octombrie. Pentru următorul trebuie să faceţi singuri documentare pe www.yokohairacademy.ro.

 

Info

La 22 de ani, Florin Iordache devenea Campion Mondial la „World Championship of Hairdressing in Cut, Care and Colour” în Germania. A învăţat apoi, alături de Miki Iordache (sora sa, director de creaţie şi culoare la Yoko Hair Academy), de la Vidaal Sasoon, Tony&Guy, Patrick Cameroon. În ţară au colaborat cu Doina Levintza, Mihai Albu, Ingrid Vlasov, Stephan Pelger. A contribuit la imaginea lui Ştefan Iordache, George Mihăiţă, Mihaela Rădulescu, Oana Sârbu, Delia Matache. În acest timp au fost traineri la Wella Team România şi au pus şi bazele Yoko Hair Studio.