[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 29/02/2012

Montignac Bistro

Montignac Bistro

Am ţinut mai multe diete în ultimii ani. În afară de evidentele frustrări culinare, de fiecare dată întâmpinam aceeaşi problemă.

Unde mănânc în oraş atunci când vreau ceva mai mult de un piept de pui sec la grătar cu salată verde în compania unei şi mai insipide ape plate? De curând am un răspuns la această întrebare.

 

Se numeşte Bistro Montignac şi are meniul construit după principiile celebrului dietetician Michel Montignac. Are, aşadar, reţete de inspiraţie mediteraneeană, cu accente asiatice şi fusion, preparate din produse aprobate şi certificate de familia Montignac. Cu alte cuvinte, guilty pleasure s-a transformat doar în pleasure.

 

Noi l-am testat într-o sâmbătă la prânz. Restaurantul se află la etajul unei vile din centrul Bucureştiului şi este decorat într-un stil roşu-vintage-à la francaise. Atmosfera e intimă, caldă, aerisită. Iar personalul, prietenos şi pregătit cu sugestii. Am cerut un cappuccino decofeinizat, care a venit cu spumă de lapte şi, pe post de îndulcitor, fructoză. Ca fel principal am ales un piept de pui umplut cu brânză de capră şi servit cu un turnuleţ de legume, sos de ciuperci şi salată asortată şi un muşchi de vită în sos gorgonzola cu soté de broccoli şi salată asortată. Dacă pieptul de pui a fost fraged, cum mai rar mi-a fost dat să încerc în restaurantele de pretutindeni, unde l-am găsit mai mereu uscat, aţos şi fad, muşchiul de vită a fost atât de moale, încât efectiv se topea în gură. Şi pe măsură de gustos.

 

Deci se poate. Mâncare dietetică şi delicioasă. Singurul secret e combinarea alimentelor. Niciodată două grupe principale la aceeaşi masă. De altfel, Montignac a fost primul care a folosit indicii glicemici într-un regim. Şi cu succes, de vreme ce pe el l-a ajutat să slăbească 10 kilograme în aproape 3 luni. Fără înfometare, doar cu disciplină şi grijă la combinaţiile de alimente.

 

Din meniul bistroului mai fac parte şi alte bunătăţi, cum ar fi muşchiuleţul de porc cu frigăruie de lemongrass cu legume sotate, piept de raţă la cuptor servit pe pat de măr cu sos Bordelaise sau cotlete de miel în crustă de ierburi aromate cu legume în stil provensal şi sos de piper roşu. Nici la capitolul deserturi nu stau rău deloc. Ceea ce nu poate decât să-i bucure pe amatorii de slăbit care au de ales între prăjitura cu ciocolată Montignac cu sos de fructe de pădure şi vin roşu, tarta de mere cu sos de vanilie sau panna cotta Montignac cu pară în vin.

 

Montignac Bistro, George Enescu 10, 0721.170.953; www.bistromontignac.ro