[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 8/10/2012
Bucureşti Respiro Dental, Hristo Botev 7, 021.311.20.86, 0727 DENTAL, 0727.336.825; www.respirodental.ro; www.facebook.com/respirodental.ro

Cultură, caritate, artă și sănătate

Cultură, caritate, artă și sănătate

Se află la numai câteva minute de mers pe jos de centru, în zona Piaţa Rosetti. Există deja de câţiva ani, dar abia de curând i-am trecut pragul.

Aveam nevoie de părerea unor profesionişti şi, cum stomatologia este un domeniu în care prefer să ascult de re­co­mandările prietenilor, am ales Respiro Dental. 

Ştiam din surse sigure că aici o să am parte de un tratament occidental la preţuri româneşti. Şi că, pentru tratamentele mai ample, se pot face eşalonări de plată de până la 6 luni prin programul STAR BT de la Banca Transilvania.

„Seducem cu un zâmbet frumos, cuce­rim cu un zâmbet sănătos”, spun ei pe site. Perfect de acord. Mai ales atunci când în spatele zâmbetului se află o dantură perfectă (și) din punct de vedere medical. De altfel, site-ul este foarte diferit de ceea ce vedeţi de obicei în acest domeniu. „Cartea de oaspeți” (cercetați butonul „cazuri”) este, de fapt, un istoric al cazurilor pe care clinica le-a întâmpinat și rezolvat de-a lungul timpului. „Testimonialele video” sunt convingătoare chiar și pentru cei mai fricoşi şi mai sceptici dintre voi. 

Am stat foarte puţin în sala de aşteptare, dar suficient încât să observ că şi atmosfera iese din tiparele unei clinici obișnuite. Culori calde, fotolii confortabile, oameni care zâmbesc relaxat și sunt deschiși la discuții sau întrebări. În scurt timp l-am cunoscut pe doctorul Dan Borteanu, care mi-a explicat foarte clar de ce este atât de important să ne îngrijim dinţii: „problemele ce ţin de dantură duc la afectarea articulațiilor dintre mandibulă şi craniu, la modificarea alimentaţiei. Ele afectează respectul de sine, iar relaţiile sociale au de suferit. De la dantură pornesc foarte multe probleme – gura este poarta de intrare în organism”. Buna comunicare cu pacienții este un atu în grila mea de valori. Iar Respiro Dental a bifat cu brio acest aspect, după întreaga discuție purtată cu dr. Borteanu și cu tehnicianul dentar (cu master în Germania).

Căci, da, se lucrează la standarde germane. Sunt foarte atenţi la toate detaliile pentru că ştiu că pacientul este cartea lor de vizită. „Pacienţi din Germania, Franţa şi Statele Unite au făcut tratamente complexe de chirurgie şi protetică, iar rezultatele au fost apreciate de medici din ţările respective. Ceea ce ne motivează”, mi-a mărturisit Dr. Borteanu. De altfel, clinica și-a făcut un țel din a avea pacienţi mulţumiţi şi mândri de dantura lor.

La fel de important este, așa cum mi s-a explicat, și „să dăm înapoi măcar o mică parte din ceea ce primim”. Acesta este motivul pentru care Respiro Dental a ales să se implice şi în cazuri sociale, dezvoltând o serie de programe pro bono şi reduceri de tarif. În plus, clinica se asociază unor evenimente culturale, cum ar fi Festivalul de Jazz de la Gărâna, Expoziţia de artă video de la MNAC sau Concertul pentru copii cu autism de la Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”. Toate acestea, pe lângă serviciile care țin strict de domeniul medical și estetic, sunt atribute prin care Respiro Dental iese din tipare. Iar asta nu poate decât să-i recomande. 

Taguri: