[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Anca Negoiță publicat la: 2/02/2012

Aerobic online, non-stop cu www.homeaerobic.com

Aerobic online, non-stop cu www.homeaerobic.com

Aş merge la sală, dar nu am timp. Sau nu am bani. Sau le am pe amândouă, dar mai bine ţin dieta aia despre care am citit că te ajută să slăbeşti 15 kg într-o lună. Sunt scuze pe care le-am auzit (şi folosit uneori, spre ruşinea mea) de zeci de ori.

Sunt însă şi câţiva ambiţioşi printre noi care, chiar dacă nu au timp sau bani, reuşesc să facă sport, să ducă o viaţă sănătoasă şi să arate absolut superb. Pentru ei şi pentru cei care vor să le calce pe urme există www.homeaerobic.com, un serviciu online de aerobic pentru acasă.

Site-ul împlineşte în februarie 2 ani şi are deja o bază de abonaţi din toată lumea. „Am atât români, cât şi străini, chiar dacă programele sunt, în momentul de faţă, doar în română”, povesteşte Mihaela Murgu, iniţiatoarea serviciului.

„Am lansat acest site la un preţ foarte accesibil (un abonament nelimitat pe lună costă 6 euro) cu gândul la persoanele foarte ocupate, care călătoresc mult şi nu au timp să ajungă la o sală de fitness sau aerobic, dar şi pentru cei care nu îşi permit să plătească un abonament la o sală de fitness complet dotată şi, mai ales, pentru cei care nu îşi permit să plătească un antrenor personal”.

 

mihaela-murgu2.jpg

Mihaela practică sportul de la vârsta de 3 ani. A început cu balet clasic la Rapsodia Română, Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti şi Liceul de Coregrafie Floria Capsali, iar de la 15 ani şi până azi predă clase de gimnastică aerobică, functional intensive training şi face inclusiv personal training. Specializarea sa este acum aceea de instructor de aerobic Body Shape, Cardio&Tone.

Iar din iulie anul trecut a lansat în România conceptul de Port de Bras, un fel de aerobic combinat cu elemente din baletul clasic. O zi obişnuită din viaţa sa este de-a dreptul inspiraţională. „Mă trezesc în jurul orei 7:00 şi încerc să-mi programez toate antrenamentele personale de la domiciliul clientului după ora 9:00 ca, în acest timp, să pot face un duş rapid, să mănânc şi să verific dacă abonaţii homeaerobic.com au întrebări legate de programe sau nutriţie. Micul dejun este foarte important.

Nu-l sar niciodată, pentru că trebuie să-mi dea energie care să-mi ajungă până după ora 14:00. Trebuie să fie bogat în proteine şi carbohidraţi complecşi ca să ţină de foame. Asta înseamnă un bol de iaurt cu nuci, stafide şi cereale musli fără zahăr plus o ceaşcă de cafea”.

mihaela-murgu5.jpg

Prânzul înseamnă peşte (somon) sau curcan cu legume proaspete sau fierte şi ca desert un baton de cereale sau musli sau fructe uscate sau ciocolată. „Trebuie reţinut că am zis SAU, nu şi una, şi alta”. Ia cina la 20:30 – ciorbă de legume cu carne slabă sau o salată mare asortată cu roşii, castraveţi, ardei gras şi brânză. Mihaela are în jur de 2-3 antrenamente individuale pe zi, 2 ore de aerobic la Class Fitness Club şi câteva ore bune de filmări pentru homeaerobic.com.


„Trebuie să concep câte 2 programe noi în fiecare săptămână şi de fiecare dată cu accent pe altă grupă musculară şi pe care trebuie să le filmez după ce le scriu în detaliu şi stabilesc unde ar trebui să fac observaţiile necesare, ca toate exerciţiile să fie executate corect de toţi cei care mă urmăresc”. Un film cu durata de 40 de minute poate necesita până la 3-4 ore de filmări, timp în care lucrează intens, continuu. Cei mai mulţi abonaţi vor să slăbească mult şi repede. Replica Mihaelei în acest caz este „nu te-ai îngrăşat într-o zi, nu slăbeşti într-o zi”. Nu s-a inventat încă dieta universală, nici cea făcătoare de minuni, aşa că singura soluţie rămâne cea bine cunoscută: renunţarea la grăsimi, consumarea fructelor, a legumelor, a cărnii slabe şi sport, mult sport.

www.homeaerobic.com