[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Patricia Marinescu publicat la: 2/04/2012
Rokolectiv - Când electro întâlneşte arta

Rokolectiv - Când electro întâlneşte arta

Festivalul de muzică electronică şi arte conexe Rokolectiv a ajuns la a şaptea ediţie. Anul acesta, asistăm la concerte, instalaţii, performance-uri şi proiecţii prezentate de artişti din România, Bulgaria, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite.

Ziua 1 - 19 aprilie 2012, ora 20:00

Pianistul şi compozitorul german Hauschka (pe numele real Volker Bertelmann) este pe cât de romantic, pe atât de inovator, demonstrând că pianul său poate fi un instrument potrivit ritmurilor tehno şi house.Interpreta de origine estoniană Maria Minerva ne pune faţă-n faţă cu un pop adus din anii ‘90, combinat cu percuţie de inspiraţie orientală. Atmosfera supranaturală este creată!

Ziua 2 - 20 aprilie 2012,ora 22:30

DJ-ul şi curatorul muzical Herne, creatorul uneia dintre cele mai apreciate mărci electro din România, Origami Sounds, pune laolaltă ritmuri adunate din lumea largă. Performance-ul lui va fi urmat de cel al lui Anadolchioi – simbol pentru segregarea culturii high şi low, cu un sound dur, fără preconcepţii stilistice. Un proiect inspirat de euro-dance, turbo-folk şi juke.Cu Disclosure, duo britanic format din adolescenţii Guy şi Howard Lawrence, trecem cu uşurinţă de la melancolie la joie de vivre, pentru ca, în finalul serii, petrecerea să fie animată de germanul Dixon. DJ rezident în cluburi berlineze de renume, Dixon a colaborat cu Jazzanova, însă ce i-a adus recunoaşterea în sfera electro a fost maniera de a combina sounduri.

Ziua 3 - 21 aprilie 2012, ora 22:30

Românii Batiscaf Radio set mixează muzica pop din anii ‘80. De cealaltă parte, grupul bulgar 1000 names este definit prin ritmuri house, post-substep şi garage. Pe Silly conductor îl recunoaşteţi după melanjul de folk, disco și dance.Odd house trio, aşa cum se definesc americanii The Miracles Club, ne aruncă direct în tumultul unei petreceri din anii ‘90. Matias Aguayo reprezintă Argentina cu un set demn de un şaman. El adaugă ritmurilor tehno elemente sud-americane şi tribale.

Ziua 4 - 22 aprilie 2012, ora 20:30

Cei doi francezi Scarlatti Goes Electro folosesc pentru show-ul lor costume inspirate de lumea barocă de la Versailles. Koreless (Marea Britanie) aduce trip-hop melancolic, iar Emika este cea care împacă trip-hopul şi dubstepul cu tehno şi minimal house. Ultimul performance al festivalului este susţinut de DJ Rashad & DJ Spinn, reprezentând o alăturare de percuţie şi hip-hop. Printre artiştii care îşi vor prezenta instalaţiile de lumini în acest an la festival se numără Nik Novak, Michel şi André Décosterd.

19-22 aprilie 2012, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Preţ bilete: 70 lei/4 zile, 40 lei/zi