[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

Nr.4Ianuarie 2012 Extravaganțe

OraşAgenda institutelor culturale din Capitală

Ce fac institutele culturale la început de an nou și la final de ianuarie? Organizează concerte și petreceri pentru toate gusturile.

FilmFata cu un dragon tatuat - cronică de film

Înainte de premiera cu The Social Network, cei mai mulţi protestau că de ce un film despre facebook, tastaturi, monitoare. După premieră au tăcut.

OraşHai la joc! Indoor

Pentru părinții stresați și care rar găsesc timp să se destindă în compania odraslelor am găsit soluția: locurile de joacă indoor special amenajate.

ProfiluriMatei Pleşu

Matei Pleşu (n. 1973) a absolvit filozofia în 1997. În acelaşi an, traduce o monografie Platon a lui R.M. Hare.

ProfiluriPierre Assouline

Pierre Assouline (n. 1953, Casablanca) este scriitor şi jurnalist francez. A publicat zece biografii ale unor personalităţi li­terare şi şase romane, dintre care Portretul a apărut şi în limba română (Rao, 2011).

TurismMalta, de la superbissima Valletta la sălbatica Gozo

Malta este un arhipelag aparte, perfect adaptat standardelor turistice actuale, dominat de o limbă 60% arabă și plin de domuri catolice, dintre care unul este atât de mare, încât ar încăpea în el toți locuitorii oraşului în care a fost construit.

Health & BeautyWorld Class Upground

S-a deschis încă o sală World Class Health Academy „la cererea segmentului corporate şi a celui exclusivist din zona Pipera”...

Health & BeautyQ Studio

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu merg la salon nu atât pentru efectele terapeutice şi este­tice ale tratamentelor cosmetice, cât pentru cele câteva minute de relaxare, golire totală a minţii şi, uneori, chiar pentru un pui de somn.

CluburiBarletto Club - cronică

Un tavan-candelabru, un fel de ecran imens pe care scrie numele clubului, oglinzi multe şi mari, canapele din piele, un bar pătrat în centrul sălii pe care tronează şiruri întregi de sticle de votcă.

CluburiNou deschis: Loc de Joacă

Mai mult decât orice altceva, noul club răsărit în zona întâlnirii dintre C.A. Rosetti cu Magheru este o provocare. Sau, ca să fim mai exacţi, drumul până înăuntru este ceva mai „special”.

RestaurantePasticceria - I Siciliani

Nu am fost niciodată în Italia, aşa că nu ştiu dacă în pasticceria de pe Calea Victoriei este aceeaşi atmosferă ca într-o patiserie din Sicilia.

EditorialeO poveste cu hărţi

Acum 4 ani, când am început proiectul Trasee urbane în Bucureşti, am plecat de la ideea de a promova patrimoniul arhitectural al Bucureştiului...

CarteBucătăria hoinară/Wonders of Cooking

Mi-ar plăcea să primesc, măcar o dată, un așa meniu, care, pe lângă o fotografie foarte dichisită a ceea ce aș putea presupune că voi primi în farfurie, să aibă și o ”porție” de povestire, ca un ingredient secret, fără de care nu se poate.

ArtăFluxus în Germania 1962-1994. O poveste lungă cu multe noduri

Cum să spun, ceva mai impozant, mare, intimidant, copleşitor nu există la ora actuală în spaţiile de artă contemporană din România.

BaruriRevisited - Champions Bar

Ce extravaganţă mai mare decât să merg să mănânc un burger la Marriott? Voiam să comand şi (să încerc) să duc până la ultimul dumicat un burger de un pound.

BaruriNick’s Cocktails - Cronică de bar

Nu l-am cunoscut pe tânărul Nick, dar de bătrân ne-am amorezat la Sinaia, unde franciza comportă deja un pub (cam plin şi cam plin de fum, dar o fi semn de succes) şi o cafenea (absolut adorabilă).

RestaurantePentru Leo

Şi Leo şi Gabi Masaci şi eu auzisem de savurosul refugiu culinar chinezesc, aşa că am făcut o mică excursie în acea zonă a... „Europei” prin toamna anului trecut.

RestauranteJust Sushi. Take Away

Iniţial, îl găseaţi în piaţa Dorobanţi (nici acum nu-s lămurit de ce i se spune acelui loc totalmente indecent piaţă...), la câteva trepte sub nivelul trotuarului.

RestauranteLa Nana

La Nana mergem de când l-am descoperit, adică de un an şi ceva.

TeatruDespre terorismul domestic pe scena Odeonului

Grădinile groazei de Daniel Call pune problema hărţuirii în familie şi a terorismului manifestat domestic. Lupta pentru dreptul la intimitate este una dintre temele capitale ale timpului nostru.