[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
Ema Stere publicat la: 3/09/2012

Librăria Bastilia: Poveste cu o păpușă japoneză și mulți copii români

Librăria Bastilia: Poveste cu o păpușă japoneză și mulți copii români

Fiindcă de necazurile prin care trece Barbie până obține o ținută perfectă m-am cam săturat, m-am hotărât să testez, împreună cu fetița mea, cum decurge asortarea în cazul chimonourilor, de exemplu.

Așa că ne-am înscris și am așteptat cu mari emoții atelierul Micile miracole – una dintre întâlnirile de weekend de la Librăria Bastilia (organizatori: Editura Arthur, Librăria Bastilia și Artelier D). Pretextul acestui atelier (dedicat copiilor de 3-5 ani) era, bineînțeles, o carte: Yumi de Annelore Parot (Editura Arthur, 2010). Cine e Yumi? O kokeshi,adică o păpușă japoneză de lemn. Ce face ea? Merge la o petrecere. Ce implică această acțiune? Să-și găsească haine potrivite, adică un chimono și un evantai asortat; să își cumpere o mască; în fine, să ajungă la casa unde are loc petrecerea.

 

Cam douăzeci și cinci de copii s-au prezentat la Bastilia sâmbătă dimineață, cu părinții și bunicii aferenți. Într-o primă etapă, s-au așezat într-un semicerc ordonat, cu fundulețele pe perne. În etapele următoare, fiecare după temperament: au chicotit, plâns, alergat etc. Doar cei mai timizi au rămas încremeniți, cu ochii spre cele două animatoare.

 

bastilia_pictura_kokeshi.jpgMagda Condurache și Daniela Mișcov au, amândouă, o bună experiență cu copiii, dobândită la Teatrul Ion Creangă. S-au jucat cu păpușele din carton, au improvizat căsuțe din cutii de chibrituri și drumuri din fâșii de hârtie colorată. Au împărțit chimonouri micuțe și evantaie cât degetul, i-au pus pe copii să recunoască personajele și să (da, s-a ajuns și la asta!) asorteze micile obiecte vestimentare. Andra Cărbunaru (PR Librăria Bastilia) s-a ocupat și de pernele de stat pe jos, și de proiecțiile cu peisaje japoneze, și de muzică, și de materiale auxiliare. Căci, în finalul atelierului, fiecare pici a primit o păpușă cilindrică și o mască, pe care să le coloreze personal. Cu pensule și guașe.

Copiii pictau concentrați, mamele îi fotografiau drept și în dungă, mansarda librăriei zumzăia de glasuri mici. Cum să mai pleci?!

Am plecat, totuși, ținând cu mare mândrie produsele artistice. „Mai vreau aici”, mi-a spus fiică-mea pe scările librăriei – iar ăsta, să știți, e un mare semn de apreciere, în cazul ei. Deci mai mergem.

 

Yumi

Annelore Parot, Arthur(2010), 52 pag., 38,95 lei

Programul atelierelor pentru copii de la Librăria Bastilia

8 septembrie, ora 11:00, Muzicanții voioși învață despre muzica aborigenilor din Australia – didgeridoo – atelier susținut de Diana Herman pentru copii de 5-10 ani.

 

15 septembrie, ora 11:00/13:00, Micii bucătari. Seminţe și fructe care te fac mare: dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci, fistic. Parte a proiectului Food Revolution Day inițiat de Jamie Oliver, în colaborare cu ArtelierD, Editura Curtea Veche, frufru. Atelier pentru copii de 3-5 ani

 

22 septembrie, ora 11:00, Șezătoarea cu fluiere și povești, atelier de instrumente muzicale tradiționale românești susținut de Florin și Beatrice Iordan pentru copii de 3-6 ani.

 

23 septembrie, ora 11:00, Povești senzoriale: Ascultând marea, atelier susținut de Beatrice Iordan pentru copii de 4 - 7 ani.

 

29 septembrie, ora 11:00, Cufărul cu povești, atelier de lectură și teatru pentru copii de 6-10 ani, ArtelierD. Spunem povestea Micului Prinț (Editura Rao).

 

30 septembrie, ora 11:00, Lumea dimprejur, atelier pentru copii de 4-6 ani susținut de Jukava.

 

Și pentru că atelierele se desfășoară într-o librărie, toți copiii vor pleca acasă cu câte o carte!

 

Preț: 35 lei, toate materialele/ingredientele incluse.

Organizatorii solicită rezervări prealabile, la numerele de telefon 0724.554.199/ 0756.158.764.