[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 27/03/2013
Herg Benet Live – 2,5 ani de literatură vie
Bucureşti 31 martie, club Panic!, București, 16.00 - 22.00

Herg Benet Live – 2,5 ani de literatură vie

Editura Herg Benet împlinește doi ani și jumătate de activitate, motiv pentru care, pe 31 martie 2013, vă invităm alături de noi în Club Panic! din București, pentru a-i cunoaște pe o parte din autori și a-i asculta live în cadrul unei seri de lecturi și discuții care va începe la ora 16.

Mergi?

De ce literatura vie? Pentru că ne plac scriitorii care nu se sfiesc să apară la lansările de carte în blugi și bocanci. Pentru că ne plac autorii care încep frazele pe Facebook cu literă mică. Pentru că îi înțelegem pe cei care mai folosesc câte o înjurătură pe bloguri. Pentru că susținem scriitorii care ironizează criticii ridicoli. Pentru că nu credem câtuși de puțin că un scriitor devine autentic doar atunci când i se ridică statuie în piața orașului natal și este inclus în manuale școlare. Pentru că literatura se poate scrie oriunde, dacă ai o poveste de spus.

Pe 31 martie, în club Panic, îi veți asculta citind pe:

- Leonard Ancuța

- Sorin Delaskela

- Cosmin Dodoc

- Sorin Lucaci

- Lorena Lupu

- Arnoux Maz

- Cristina Nemerovschi

- Beatrice Ognenovici

- Cosmin Perța

- Marius-Iulian Stancu

- Jean-Lorin Sterian

- Stoian G. Bogdan (SGB)

- Adrian Suciu

- Marius Surleac

- Raluca Șandor Gorcea

- Iulian Tănase

- Vlad Tăușance

- Kiki Vasilescu

Invitați speciali:

  • Oliviu Crâznic

  • Claudiu Komartin

  • Anca Mizumschi

  • Felix Nicolau

Veți asculta pasaje în lectura autorilor din “Iubirea e amintirea unui viol”, “Abisex”, “Autoportret gol-pușcă”, “În burta grasă a peștelui de duminică”, “Dona Juana”, “Rock în Praga”, “Ani cu alcool și sex”, “Two Rabbit”, “Teofil și câinele de lemn”, „electric & more”, “Antume”, “Torrent”, “Mitologii amînate”, „Zeppelin Jack”, „Când ești obosit vrei acasă”, „Cucamonga”, „legende urbane”, dar și fragmente din cărțile aflate în pregătire. Discuțiile cu autorii invitați vor atinge teme actuale, în încercarea de a răspunde, printre altele, la întrebarea – „Ce îl atrage pe cititorul de astăzi la o carte și la un autor?”. Vor exista, de asemenea, concursuri cu premii în cărți și multe surprize. În premieră, la acest eveniment va exista o urnă destinată primirii de manuscrise.

În cadrul evenimentului, va fi prezentată în avanpremieră revista Radical Art, al cărei prim număr va fi lansat în luna mai.

Vă așteptăm!

*

Editura Herg Benet s-a înființat în toamna anului 2010, propunându-și ca prin programul său editorial să sprijine abordările îndrăznețe și în întregime originale în literatura română, în special ale autorilor tineri și foarte tineri. Editura și-a atins obiectivul de a face cunoscute pe piața de carte autohtonă voci noi, puternice, cu o scriitură originală, excelent coordonată cu literatura universală actuală de cea mai bună calitate, voci girate de autorii consacrați ai momentului.