[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 13/11/2012
Tesla Model S - lansat în vara acestui an, preţuri între 58.000 şi 77.000

Tesla Model S, maşina anului 2013 în SUA

Tesla Model S, maşina anului 2013 în SUA

Autoturismul electric Tesla Model S a fost desemnat vehiculul anului în SUA, de către cunoscuta publicaţie Motor Trend.

Maşina produsă de compania Tesla a fost aleasă în unanimitate de către membrii juriului, depăşind modele precum Lexus GS, BMW Seria 3, Hyundai Azera, Porsche 911 sau Subaru BRZ.

„Se conduce precum o maşină sport, este agilă şi răspunde imediat la comenzi. Rulează precum un Rolls-Royce, poate transporta aproape cât un Chevrolet Equinox şi este mai eficientă decât Toyota Prius. Tesla Model S este un autoturism remarcabil”, au explicat reprezentanţii publicaţiei care acordă unul dintre cele mai importante premii auto din Statele Unite.

Preţul unui Model S porneşte de la 58.000 de dolari şi are o autonomie foarte mare pentru un autoturism electric, aproximativ 400 de kilometri. Tesla a patentat peste 250 de piese pentru acest model. Caroseria este construită din aluminiu, la fel ca o mare parte din suspensia pe faţă şi spate, iar motorul este amplasat între roţile din spate. Acesta propulesează maşina cu energia oferită de una dintre cele trei baterii litiu-ion disponibile: 40 kW/h, 60 kW/h sau 85 kW/h (autonomie de 225km, 321km sau 426km).

În interior se remarcă un ecran tactil de mari dimensiuni în locul consolei centrale. De pe acesta, şoferul poate controla aproape toate funcţiile maşinii, de la aer condiţionat, sistem de navigaţie, suspensii sau setările frânei.

Deşi este o maşină electrică, Tesla Model S ajunge de la 0 la 100km/h în doar 4 secunde, iar viteza maximă este de 214km/h. Pasagerii sunt foarte bine protejaţi în caz de accident, testele fiind realizate la viteza de 80km/h, nu la 55km/h.

Taguri: