[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:

muzeul taranului roman

OraşZILELE MUZEULUI ȚĂRANULUI, 10 – 20 septembrie

Cea de-a şasea ediţie a evenimentului Zilele Muzeului Țăranului se va desfăşura în perioada 10 - 20 septembrie, printre manifestări numărându-se expoziții, târguri, concerte și proiecţii de filme.

ŞtiriTârgul Mărțisorului, la MȚR

Muzeul Țăranului Român organizează și anul acesta o nouă ediție a Târgului Mărțișorului, în perioada 26 februarie – 1 martie.

OraşMuzeul Țăranului Român – 25 de ani

Muzeul Țăranului Român sărbătorește 25 de ani de la (re)fondarea sa pe tot parcursul acestui an prin expoziții, concerte, târguri cu meșteri și ateliere de creativitate pentru copii.

ŞtiriAteliere pentru copii la Muzeul Țăranului

MŢR va găzdui între 22 şi 25 iulie o serie de ateliere pentru copii susţinute de Andreea Botezan și Hannes Hayne.

ŞtiriExpoziția Grădini sătești @ MŢR

Sala Irina Nicolau a Muzeului Naţional al Ţăranului Român va găzdui între 3 şi 30 iulie expoziţia „Grădini sătești – Foaie verde mărăcini, vine vara în grădini!”

ŞtiriVacanță la Atelierul de creativitate de la MŢR

Între 1 iulie şi 1 august, copiii între 5 şi 8 ani pot participa la Atelierul de creativitate al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, unde timpul înseamnă altceva decât computer, tabletă şi televizor.

ŞtiriJucării de lut, expoziţie la MŢR

Joi, 29 mai 2014, de la ora 16:00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, este programat vernisajul expoziţiei „Jucării de lut”, în ajunul Zilei Internaţionale a Copilului.

ŞtiriINSIDE. Teatru site-specific la MȚR

PopUP Theatrics și Doctor’s Studio, în parteneriat cu Muzeul Național al Ţăranului Român, invită publicul bucureștean la INSIDE, în perioada 17 - 21 mai. Acesta rezultatul unei colaborări artistice internaționale, spectacol despre MȚR, în care telefonul mobil este personaj.

ŞtiriRădăcini arhitepale – expoziţie la MŢR

Marţi, 11 martie, la ora 18:30, este programat vernisajul expoziţiei de pictură pe sticlă Rădăcine arhitepale a Mariei Constantinescu.

ŞtiriTârgul Mărțișorului @ MȚR

În perioada 27 februarie – 2 martie, la Muzeul Național al Țăranului Român se desfășoară Târgul Mărțișorului. Pe lângă standurile obișnuite, târgul este însoțit de gusturi proaspete și dulci de turtă dulce, kürtős kalács, mere și prăjituri de casă, suc natural de mere, miere și dulcețuri.

Ştiri"Dar din dar…" - expoziţie @ MȚR

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă sâmbătă, 15 februarie 2014, ora 17.00, la vernisajul expoziției Dar din dar…, cu opere donate de artiști din toată țara.

ŞtiriMŢR împlineşte 24 de ani

Muzeul Ţăranului Român aniversează miercuri, 5 februarie, 24 de ani de la reînfiinţare.

ŞtiriConferințele de la Șosea: Moartea celui singur

Muzeul Naţional al Ţăranului Român – cunoscut pe vremuri şi ca Muzeul de la Şosea – continuă ciclul său de conferinţe vizând dezbaterea publică a problematicii vaste a tradiţiilor în cultura română actuală.

ŞtiriDrumul crucilor – lansare la MŢR

Marţi, 10 decembrie, la ora 17.30, Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte, la Studioul Horia Bernea, lansarea dublă a ediţiilor în limba română şi engleză ale volumului „Drumul crucilor”, respectiv, ”The Way of the Crosses” semnate de Peter Hurley şi publicate de Editura Martor a Muzeului.

ŞtiriDe la prispă până-n grindă – expoziţie la MŢR

Duminica, 8 decembrie, de la ora 12:30, în Sala Foaier, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie De la prispă până-n grindă – meșteșug și obiceiuri de pe Valea Trotușului.

ŞtiriTârg de Sfântul Nicolae la MŢR

La marele Târg de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român, meșteresc, vând și se tocmesc cei mai pricepuți și faimoși meșteri din țară: olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari...

ŞtiriNouă umbre – expoziţie de pictură @ MȚR

Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român va găzdui în perioada 16-28 noiembrie expoziţia de pictură Nouă umbre.

ŞtiriMircea Vulcănescu în arhivele securității @ MŢR

Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Editura Eikon vor lansa joi, 7 noiembrie, de la ora 18:00, volumul 5 din seria Nae Ionescu şi discipolii săi în arhiva Securităţii, volum dedicat lui Mircea Vulcănescu şi îngrijit de Dora Mezdrea.

ŞtiriOameni şi sufletele de lângă – expoziţie foto la MŢR

Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român va găzdui expoziţia de fotografie “Oameni şi sufletele de lângă”, a lui Vlad Dumitrescu, între 31 octombrie şi 10 noiembrie 2013.

Ştiri100 de ani de la naşterea Mariei Tănase

Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Romfilatelia organizează miercuri, 25 septembrie, cu ocazia împlinii a 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, un spectacol de gală.