[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 3/02/2015
Muzeul Țăranului Român – 25 de ani
Bucureşti Muzeul Țăranului Român, Șoseaua Kiseleff, nr. 3

Muzeul Țăranului Român – 25 de ani

Muzeul Țăranului Român sărbătorește 25 de ani de la (re)fondarea sa pe tot parcursul acestui an prin expoziții, concerte, târguri cu meșteri și ateliere de creativitate pentru copii.

Pentru început, în ziua aniversară, 5 februarie, între orele 10.00 și 18.00, vizitarea muzeului este gratuită. În plus, în perioada 5-7 februarie, instituția propune ghidaje gratuite la orele 11.00 și 15.00. Programări pentru ghidaje se fac de luni, 2 februarie, până vineri, 6 februarie, între orele 10.00 și 17.00, la numărul de telefon 021.303.43.78.

În 1990, Ministrul Culturii Andrei Pleșu îl numește la conducerea Muzeului de la Șosea pe pictorul Horia Bernea, cel care timp de 10 ani, împreună cu echipa sa, va reașeza colecția înstrăinată în anii comunismului și va face „să renască un muzeu centenar” (Irina Nicolau).

În anul 1996, a venit și marea recunoaştere internaţională: premiul EMYA pentru muzeul european al anului. Până în prezent, Muzeul Țăranului Român este singurul din România care deține această distincție în patrimoniul său.

Prin expozițiile temporare și colecțiile sale vechi, dar și recente, prin târgurile sale deja tradiționale și promovarea „produselor țăranului român”, prin activitățile sale cu copiii, prin diversitatea acțiunilor sale culturale (lansări de carte și dezbateri, concerte și filme, colocvii și seri culturale etc.), Muzeul Național al Țăranului Român încearcă să se păstreze permanent în actualitate.