[ X ]
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe...
abonare newsletter | caută:
publicat la: 3/05/2013
Un Interviu în premieră
Bucureşti Interviu, Godot Café Teatru, 9 și 10 mai, ora 19.00. Preț bilete: 30 lei

Un Interviu în premieră

Spectacolul Interviu, regizat de Bogdan Dumitrescu, o adaptare după filmul lui Steve Buscemi, avându-i ca protagoniști pe Dan Bordeianu și Diana Roman, va avea premiera bucureșteană în zilele de 9 și 10 mai, pe scena Godot Café Teatru.

Este vorba despre un proiect ce face parte dintr-un turneu maraton care se va încheia în luna noiembrie. În tot acest timp, spectacolul va avea reprezentații în peste 20 de orașe din țară.

Proiectul aduce în scenă un text complex al regizorului Theo van Gogh (strănepotul pictorului Vincent van Gogh), preluat şi adaptat unei piese de teatru, pentru prima dată în România. De asemenea, este și primul spectacol de teatru pus în scenă de regizorul de film Bogdan Dumitrescu.

„Sunt foarte curios cum va primi publicul bucureştean această piesă, mai ales că aici, în Capitală, iniţiativele de teatru independent sunt numeroase, iar publicul ştie deja să distingă calitatea de amatorism”, spune Dan Bordeianu.

Povestea atrage publicul în universul unui „Interviu” profund, care sondează adâncurile cele mai întunecate ale fiecărui personaj în parte. Dialogul acestora devine un duel al minţii, în care protagoniştii se războiesc atrăgându-se şi respingându-se în acelaşi timp, în care fiecare este, pe rând, prada şi prădătorul, cu răsturnări de situaţie imprevizibile. Dacă la început, Dan Bordeianu (care interpretează rolul unui reporter politic, cândva respectat), este pus în situaţia de a o intervieva pe Katja Schuurman (starleta unor seriale de telenovele, o actriţă foarte în vogă, faimoasă mai degrabă pentru senzualitatea ei şi pentru aventurile sale amoroase), ulterior vom descoperi căjurnalistul, care şi-a câştigat renumele ca reporter de război, nu e atât de integru cum pare, iar intervievata lui nu e chiar atât de superficială.

„Interviu” este o piesă inedită şi incitantă, cu doi actori ce s-au distins prin calitatea jocului actoricesc şi care reuşesc să atragă publicul încă de la început. Confruntarea verbală dintre cei doi protagonişti, animată de alcool şi tutun, flirt şi sexualitate, superficială, brutală sau sensibilă, devine un joc al minţii, un război pe care fiecare încearcă să îl câștige prin orice mijloace, un dialog cu replici inteligente şi pline de umor, menit să contureze, din ce în ce mai clar, previzibila întrebare „cine va câştiga acest duel?”

Taguri: